Mode

Retin-A & Graviditet

Pin
+1
Send
Share
Send

Når en kvinde er gravid, kan svingende hormoner forårsage overskydende produktion af olie, der resulterer i acne udbrud. Hvis en kvinde ikke var gravid, kunne det være en simpel løsning ved hjælp af en medicin, som Retin-A. Mange kvinder bruger også denne medicin til at reducere udseendet af rynker og fine linjer. Men fordi anvendelsen af ​​visse topiske lægemidler kan medføre negative virkninger for en udviklende baby, er det vigtigt at diskutere eventuelle lægemidler, der påføres eller tages oralt hos din læge, herunder Retin-A.

Betydning

Retin-A er en form for acnebehandling, kendt som retinol, som er en ren form af vitamin A. Når det appliceres topisk hjælper Retin-A med at stimulere hudafskallning, hvilket betyder døde hudceller, der ellers ville fylde porerne og forårsage acneudbrud er sloughed væk. Retin-A er også et keratolytisk middel, som hjælper med at fjerne olie, talg, døde hudceller og andre stoffer, der kan tilstoppe porerne.

Som en rynkefighter øger Retin-A produktionen af ​​kollagenfibre. Tilføjet kollagen kan gøre huden mere smidig og glat, ifølge DermaDoctor. Produktet tilskynder også cellens omsætning, som hjælper med at gøre huden også mere rynkefri.

effekter

Når Retin-A påføres huden, er mindre end 10 procent overført til blodbanen, ifølge den amerikanske graviditetsforening. En endnu mindre procentdel af dette overføres til babyen i livmoderen. Risikoen er dog høj nok til, at medicinen bærer en advarsel til dem, der er gravide, og dem, der ønsker at blive gravid.

Overvejelser

Retin-A kan være mere stærkt absorberet under visse forhold, herunder steder hvor huden er brudt, hvor en overskydende mængde af produktet er blevet anvendt, eller når det dækker en stor del af huden, ifølge Organisation for Teratology Information Specialists. Når det bruges i små mængder, er Retin-A mindre trussel mod en baby i utero.

Løsning

Isoretinoin, et lægemiddel svarende til Retin-A - som også er kendt som tretinoin - har negative virkninger på fostrets udvikling, når organerne dannes i løbet af fjerde til syvende uger af graviditeten, ifølge Organisation for Teratologi Information Specialists. Af denne grund kan din læge tillade dig at bruge små mængder Retin-A i anden eller tredje trimester.

Advarsel

Tal med din læge, inden du bruger en ordineret medicin under graviditeten, ifølge DrSpock.com. Fordi din læge kender din unikke sundhedssituation samt andre lægemidler du tager, kan hun anbefale det bedste behandlingsforløb for dig.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Truth About Retin-A & How To Tackle It (April 2020).