Sygdomme

Afhjælpning for ondt i halsen og en tabt stemme

Pin
+1
Send
Share
Send

Sår hals er et almindeligt symptom på øvre luftvejsinfektioner, såsom forkølelse eller influenza. Det er ikke ualmindeligt at også have varierende grad af hæshed eller helt tabe din stemme. Virale infektioner er den mest almindelige årsag til hæshed eller laryngitis. I de fleste tilfælde løber halsbetændelse og hæshed deres kurs og går væk om en uge. Men du kan være i stand til at fremskynde din vokal genopretning og lindre din hals ubehag med selvpleje foranstaltninger, såsom gurgling, nasal vask, befugtning og over-the-counter medicin. Den vigtigste foranstaltning, der skal tages for at få din stemme tilbage, er imidlertid fuldstændig stemmestilling.

Voice Rest

Laryngitis skyldes betændelse og hævelse af vokalbåndene, hvilket påvirker deres evne til at vibrere og danne lyde. Ifølge den medicinske tekst "Praktisk laryngologi," hviler stemmen er den bedste recept for at få den tilbage. Undgå at tale så meget som muligt. Hvis du skal tale, skal du tale sagte, men undgå at hviske, hvilket stammer stemmen mere end normalt at tale. Undgå brugte røg, støv og forurening er også vigtigt, fordi disse irritationer kan øge dit halsvæv yderligere. Hvis du ryger, er det nu en god tid at holde op.

Væsker og tåge

Drikker rigeligt med vand dagligt og indånder tåge fra en luftfukter eller fordamper holder din hals og vokal ledninger fugtig, lindrer ubehag og irritation. Nogle mennesker finder det nyttigt at drikke eller gurgle te fremstillet af kamille, lakrids, brombær eller salvie. Forskning undersøger effektiviteten af ​​de fleste urtete til ondt i halsen eller stemmeproblemer mangler. Dog er en proprietær urtete indeholdende lakridsrod, marshmallowrod og glat elm (Throat Coat) blevet undersøgt. En undersøgelse af 60 voksne, der blev offentliggjort i april 2003-udgaven af ​​"Journal of Alternative and Complementary Medicine", fandt, at teen var mere effektiv end et inaktivt stof i lindring af ondt i halsen i op til 30 minutter.

Gargling og Nasal Washes

Gurglende varmt saltvand kan hjælpe med at berolige ondt i halsen og klare slim, der kan forårsage hoste og gøre haardhed værre. American Academy of Family Physicians anbefaler gurgling med 1 tsk salt blandet i et glas varmt vand. Nogle sundhedspersonale anbefaler at skylle næsepassagerne til infektioner i øvre luftveje, herunder halsinfektioner. En april 2015 "Cochrane Database of Systematic Reviews" analyse af 5 undersøgelser konkluderede, at nasal vask kan have fordele, men mere forskning er nødvendig. En enkelt undersøgelse, der involverede 401 børn med forkølelse, viste imidlertid, at næsesymptomer og ondt i halsen forbedrede sig hurtigere hos dem, der anvender saltvands nasalvask 6 gange dagligt sammenlignet med dem, der ikke brugte næsespild, som rapporteret i januar 2008-udgaven af ​​"JAMA Otolaryngology - Hoved- og halskirurgi. "

Aktuelle behandlinger

Mange halssukkler og sprayer indeholder milde følelsesmæssige stoffer, der kan give midlertidig lindring for ondt i halsen, selvom de ikke vil genoprette din stemme. Aktive ingredienser omfatter: - Benzocaine (Cepacol og Chloraseptisk Sulfat). - Dyclonin (Sucrets pastiller). - Fenol (Chloraseptisk sår halsspray).

Menthol er ofte en ekstra ingrediens til hosteundertrykkelse i både pastiller og sprayer. Glycerin, et overtræksmiddel, tilsættes ofte til halssprayer. Benzokin-sugetabletter viste sig at være effektive for ondt i halsen i en undersøgelse af 165 personer med ondt i halsen, der blev offentliggjort i februar 2012-udgaven af ​​"European Archives of Oto-Rhino-Laryngology."

Advarsler og forholdsregler

Selv om virale infektioner er den mest almindelige årsag til ondt i halsen og tabt stemme, kan visse symptomer også medføre visse forhold, der kan kræve lægehjælp. En hæs eller tabt stemme kan skyldes overbrug, allergi, rygning, syre reflukssygdom og nervøse lidelser som Parkinsons sygdom. Laryngitis, der varer mere end 3 uger, bør vurderes af en sundhedspersonale. Bakterielle infektioner, såsom strep hals, kræver typisk antibiotika. Advarselssymboler om at du skal søge lægehjælp for ondt i halsen eller laryngitis omfatter: - Hurtig start og svær smerte. - Feber og kuldegysninger. - Pus på mandlerne. - Hævelse på den ene side af halsen eller en klump i nakken. - Problemer med at trække vejret eller synke. - Alvorlige hoste eller hoste op i blodet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Evette Rose & Teal Swan - The Metaphysical Root Cause of Illnesses (Marts 2020).