Mad og drikke

Hvad kan jeg spise efter at have madforgiftning?

Pin
+1
Send
Share
Send

Mellem opkastning, diarré og mavepine - alle typiske symptomer på madforgiftning - tanken om at spise noget kan være ubehagelig. Du skal dog holde styrken op og forblive hydreret, på trods af den måde, du føler. Vælg intetsigende, lette fødevarer og nip på væsker for at undgå at forstyrre din krop endnu længere.

Fødevareforgiftning Basics

Når du får madforgiftning, er det fordi en af ​​flere typer bakterier, såsom Campylobacter enteritis, E. coli enteritis, Salmonella eller Staphylococcus aureus, var til stede i din mad. Måske blev det introduceret til dit måltid af en person, der ikke vasker hænderne ordentligt før præparation, ved redskaber eller retter, der ikke var fuldt rengjort, eller fordi fødevaren ikke blev opbevaret eller kogt til den rette temperatur. Det er typisk ikke en alvorlig tilstand; Det kan dog være særlig problematisk for personer med alvorlig medicinsk tilstand, svækket immunforsvar eller for gravide eller ammende kvinder. For de fleste betyder det dog, at du har problemer med at holde ned enhver mad du spiser.

Start med væsker

Mellem opkastning og diarré er det let at blive dehydreret, når du har madforgiftning. Når opkastningen dør ned, tag en slurk eller to væsker hvert 10. minut, foreslår Central Connecticut State University hjemmeside. Valgmulighederne omfatter vand, flad sodavand, svag te, bouillon eller æblejuice. Hvis det får dig til at starte opkast igen, skal du stoppe med at drikke væsker i en time og derefter prøve igen.

BRAT Kost og blandede fødevarer

Når du har lyst til, at din mave kan klare det - ofte på dag to - begynder du at tilføje blide fødevarer til din kost. Hvis du spekulerer på, hvad du skal spise, skal du holde akronymet "BRAT" i tankerne, som det står for bananer, ris, æbleauce og toast, som er alle kloge valg, efter at du har kæmpet for madforgiftning. Andre blid valgmuligheder omfatter kiks og kogt korn såsom havregryn.

Vejen til genopretning

Når du er klar til at vende tilbage til en normal kost, gør du det ved at tilføje bløde kogte æg, stuvede frugter, kogte grøntsager og hvidt kylling til dine måltider. Indtil du er 100 procent tilbage til normal, undgå mejeriprodukter, stegte, fedtede eller krydrede fødevarer, rågrønsager, alkohol og koffeinfri sodavand.

Tilføj probiotika

Når du er kommet tilbage fra fødevareforgiftningen, skal du føje probiotika til din kost. Probiotika, såsom Lactobacillus acidophilus og Lactobacillus bulgaricus, hjælper med at genoprette balancen mellem sunde bakterier i tarmene, noterer University of Maryland Medical Center hjemmeside. Du kan finde probiotika i yoghurt og kosttilskud. Se efter etiketter, der angiver, at produkterne indeholder "levende aktive kulturer".

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: OOH YEAH RIGHT THERE! | Mr. Massagy #1 (Marts 2020).