Mad og drikke

Calcium, Iron & Potassium Deficiencies

Pin
+1
Send
Share
Send

Calcium, jern og kalium er vigtige ernæringsmæssige elementer af en afbalanceret, sund kost. Calcium er et mineral vigtigt i udvikling, vækst og helbredelse af knogler. Jern er vigtig i funktionen af ​​røde blodlegemer, cellerne der bærer ilt i hele kroppen. Kalium er vigtigt for korrekt funktion af muskler, nerver og hjerte. Mangler i nogen af ​​disse elementer kan medføre alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Calciummangel

Størstedelen af ​​calcium i kroppen opbevares i knogle. Kroppen flytter calcium ud af knoglen som nødvendigt for at holde et stabilt niveau i blodbanen. Fælles årsager til calciummangel omfatter nedsat parathyreoideahormon, hormonet ansvaret for at opretholde normale calciumniveauer; lavt magnesiumniveau, hvilket reducerer aktivitet af parathyroidkirtlen; og D-vitamin mangel, som er nødvendigt for at absorbere calcium fra tarmen. Symptomer på calciummangel omfatter tinning af tungen, fingre og fødder; muskel aches; symptomer på hjerne dysfunktion, såsom forvirring, delirium og hallucinationer; og tetany eller smertefulde muskelspasmer.

Jernmangel

Jernmangel kan føre til anæmi. Ifølge Nemours Foundation er jernmangel en af ​​de mest almindelige ernæringsmæssige mangler hos børn. Jern er vigtigt i produktionen af ​​hæmoglobin, proteinet i røde blodlegemer, der binder ilt til transport gennem hele kroppen. Jernmangel gør kroppen producerer færre og mindre røde blodlegemer, hvilket fører til anæmi. Årsager til jernmangel er utilstrækkelig jern i kosten, manglende evne til at absorbere jern fra tarm og løbende blodtab som i menstruation. Symptomer omfatter svaghed, nedsat appetit, bleghed og træthed.

Kaliummangel

Almindelige årsager til kaliummangel eller hypokalæmi inkluderer diarré, tilstande, som påvirker nyrens evne til at bevare kalium, spiseforstyrrelser og visse medicin, såsom antibiotika og diuretika, som er medicin, der forårsager øget udskillelse af væsker og kalium i urinen. De indledende symptomer på kaliummangel er subtile, men som manglen fortsætter kan det føre til forstoppelse, træthed, muskelsvaghed med nedbrydning af muskelfibre eller rhabdomyolyse og unormale hjerterytmer.

Behandling

Behandlingen af ​​calciummangel omfatter oral og intravenøs tilsætning af calcium og D-vitamin. Visse diuretika kan faktisk reducere udskillelsen af ​​calcium i urinen. Jernmangel anæmi kræver oral jern kosttilskud. Hvis anæmi er alvorlig, kan en blodtransfusion være nødvendig. Til kaliummangel kan orale og intravenøse kosttilskud være nødvendige for at forhindre arytmier eller unormale hjerterytmer.

Pin
+1
Send
Share
Send