Mad og drikke

Ulemperne ved natrium Laureth Sulfat

Pin
+1
Send
Share
Send

Natriumlaurethsulfat, eller SLES, er et almindeligt anvendt vaskemiddel til stede i mange shampoo- og personlig plejeartikler. Denne forbindelse kan være irriterende for øjnene og huden, og kan indeholde det kræftfremkaldende dioxan. Cosmetic, Toiletry og Fragrance Association afskrækker SLES til langvarig brug, medmindre i ekstremt lave koncentrationer. Ifølge et U.S. Environmental Protection Agency-studie blev natriumlaurethsulfat anvendt over en 5 procent koncentration produceret alvorlig irritation, hårtab og død i forsøgsdyr. Trods kontroverser er SLES en almindeligt anvendt forbindelse.

1,4-dioxanforurening

Kampagnen for sikker kosmetik fastholder, at natriumlaurethsulfat kræver behandling med andre kemikalier for at reducere hårdhed. Ethylenoxid påført SLES kan resultere i 1,4-dioxan - et U.S. Environmental Protection Agency kendt kræftfremkaldende. Akut indånding eksponering fra et par minutter til et par timer, forårsager hovedpine, svimmelhed og irritation i øjnene, næse, hals og lunger. Kampagnen for sikker kosmetik anbefaler at undgå produkter, der indeholder natriumlaurethsulfat, herunder natriummyrethsulfat, som ingrediens. Selvom mange producenter af personlig pleje produkt insisterer på, at kun en lille mængde 1,4-dioxan er til stede i ting som baby shampoo og kropsvask, er det forsigtigt at erkende, at udsættelse for dette kræftfremkaldende stof kan udgøre en trussel mod dit helbred.

For eksempel forårsagede langvarig indtagelse af 1,4-dioxan hos rotter kræft, tumorer, nyrer og leverskader. Nogle mundhygiejneprodukter som tandpasta indeholder SLES. Langvarig oral eksponering øgede forekomsten af ​​tumorer hos både mennesker og rotter. Agenturet for giftige stoffer og sygdomme angiver, at langvarig hudeksponering hovedsagelig påvirker leveren og nyrerne med mulige koblinger til kræft.

Allergiske reaktioner

Natriumlaurethsulfat har en tilsat etherkæde, som er et billigt rengøringsmiddel, der sædvanligvis tilsættes til rensemidler og shampoo. Det bruges ofte som et befugtningsmiddel i tekstilindustrien og kan forårsage ekstrem hovedbundsirritation og hårtab, ifølge hjemmesiden for allergi. For spædbørn kan SLES-penetration i øjnene og andre væv være farligt på grund af den øgede modtagelighed for absorption. Når SLES er til stede med kvælstofbaserede ingredienser, kan nitrater dannes, hvilket skaber mulige kræftfremkaldende stoffer, der resulterer i irritation, hududslæt, hovedbundscurf og andre associerede allergiske reaktioner.

Hårtab

Hair Loss Control Clinic siger, at SLES forårsager et dramatisk fald i hårvækstcyklusen og forlænger hårtabsfasen med en faktor på otte. Hovedbundsirritation og hårtab kan skyldes shampoo med SLES-ingrediens. Dens tilstedeværelse kan forværre hårsækkene, forværrer hårtab og dermed forbundne hovedbundsforhold. Kampagnen for sikker kosmetik foreslår at bruge kemiske frie hårprodukter for at undgå komplikationer forbundet med forbindelsen.

Pin
+1
Send
Share
Send