Sport og fitness

Power Rack vs Smith Machine

Pin
+1
Send
Share
Send

Power racks og Smith maskiner er almindelige øvelsesværktøjer fundet i fitnesscentre. Indledningsvist synes de ganske ens, kan de begge bruges til øvelser som squats, bænkpresser og skulderpresser. Der er dog nogle forskellige forskelle mellem power racks og Smith maskiner, og hver har fordele og ulemper.

Smith maskiner

Navngivet efter gym-ejeren, der bestilte det oprindelige design, bruger Rudy Smith, Smith-maskiner twin-stænger til at lede en barbell, så den kun kan rejse lodret. Ved at placere en øvelsesbænk eller stå mellem stolderne, kan du udføre en række øvelser. Plader lægges på baren ender for at øge belastningen, og du kan sætte sikkerhedsstop på styreskinnerne, så stangen ikke vil falde under et forudbestemt punkt. Nogle Smith maskiner bruger selekterede vægtstabler i stedet for vægtplader til modstand, men disse er mindre populære end dem med det traditionelle design.

Power Racks

Nogle gange kaldes kraftbure, strømstænger består af en studiemetalramme, hvor der udføres barbell-frie øvelser. Ved at justere vandrette stænger inden for rackets sider kan du bestemme, hvor langt barbell kan sænkes. Power racks har ingen mekaniske bevægelsesdele, men giver kun et sikkert miljø til at udføre frie øvelser som squats, dead lifts og bænkpresser.

Smith Machine Fordele

Styrespidserne på Smith-maskinen eliminerer behovet for at balancere barbell, så du kan kun fokusere på at løfte vægten. Linjen vil ikke bevæge sig fremad, bagud eller sidelæns, men kun op og ned. Hvis du kommer i vanskeligheder, drejer du bare baren, og den kommer til at hænge på rammen. Du kan så slippe mid-rep uden at baren falder på dig. Stangen i Smith-maskinen er normalt modvægt, så dens vægt er signifikant reduceret. Dette kan være nyttigt, hvis du ikke kan løfte en standard 45-lb. vægtstang. Du kan bruge Smith-maskinen til en række øvelser, selvom barens faste sti betyder, at nogle bevægelser skal tilpasses.

Power Rack Fordele

Power racks giver dig mulighed for at løfte tunge vægte sikkert. Ved at indstille de vandrette stænger til en bestemt højde, kan du sikre, at hvis du skulle tabe vægten, vil den ikke komme ned på dig. Barbell er ikke begrænset på nogen måde, hvilket betyder, at øvelser udført i et power rack er identiske med dem, der udføres andetsteds. Power racks har ofte vedhæftede filer til kin-ups og dips, så power rack giver både motion alsidighed og sikkerhed. Power racks kan købes for så lidt som $ 300 til hjemmet og let kommerciel brug.

Smith Machine Ulemper

Den faste bevægelsesbane, der anvendes i en Smith-maskine, sikrer, at stangen ikke vil afvige fra sin vandrette sti. Det betyder, at øvelser som squat, bænkpress og skulderpress, hvor barbell normalt ville rejse i en lille buet, vil lægge ekstra stress på dine led. Fordi behovet for balance mellem venstre og højre lemmer fjernes, når du bruger en Smith-maskine, er det muligt for en lem at ende med at gøre mere arbejde. Nogle øvelser kan ikke udføres sikkert i en Smith-maskine, hvilket reducerer dets alsidighed. Smith-maskinen har også tendens til at være stor og dyr.

Power Rack Ulemper

Power racks kræver brug af en standard 45-lb. Olympisk barbell, som kan være for tung til nogle øvelser. Power racks tendens til at være høj og kan tage meget plads, hvilket gør dem uegnede til motionsrum med lave lofter eller begrænset gulvplads. For sikkerheden skal stativene fastgøres sikkert til gulvet, hvilket kan være uoverkommeligt. Selvom sikkerhedsstængerne sikrer, at stangen ikke vil falde under et forudbestemt niveau, er der ingen måde at sikre stangen mid-rep, i modsætning til Smith-maskinen.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: 50 CAL VS TRAIN (April 2020).