Sygdomme

Kan du bruge en tredemølle med en revet Miniscus?

Pin
+1
Send
Share
Send

Knæet er det største led i kroppen. Består af tre knogler - lårbenet eller lårbenet, tibia eller shin og knæskallen - knæet er stabiliseret af fire ledbånd og polstret af menisci, to gummiagtige, skiveformede bruskstykker, der forhindrer friktion mellem knoglerne. Enhver pludselig vridningsbevægelse af knæet, uanset om det er under atletisk aktivitet eller et uheldigt fald og fald, kan skade en eller flere af disse strukturer.

Hvad er en revet meniskus?

En revet menisk er den mest almindelige knæskade. Omkring 850.000 operationer til at reparere meniscus tårer udføres årligt i USA. I yngre mennesker er en revet meniskus normalt sportsrelateret og ledsages ofte af en ligamentskader. En tåre kan forekomme overalt på overfladen af ​​brusk på enten den indvendige eller ydre del af knæet.

Indledningsvis er symptomerne fraværende eller meget milde. I løbet af flere dage bliver knæet smertefuldt, stiv og mildt hævet. Du kan høre en kliklyd eller føle knæet, når du flytter det på bestemte måder. Den beskadigede meniskus kan også blive klemt inde i knæleddet og immobiliserer leddet. På andre tidspunkter kan en tåre forårsage svaghed og en følelse af, at knæet er ved at give ud.

Hvordan behandles en revet menisk?

Tidligere anbefalede læger kirurgi for en revet meniskus, idet de troede på, at menisk brosk ikke var i stand til at helbrede sig selv på grund af den dårlige blodforsyning. Mindst to forskningsundersøgelser synes dog at foreslå andet. Den første, der blev offentliggjort online i New England Journal of Medicine den 18. marts 2013, var en randomiseret undersøgelse af 351 voksne over 45 år med både arthritis og menisk tårer. Deltagerne modtog enten artroskopisk kirurgi eller ni sessioner af fysioterapi efterfulgt af et regime af øvelser til at udføre hjemme. Efter seks måneder havde begge grupper samme niveau af funktionel forbedring og de samme smerte scores.

I en anden undersøgelse udførte de finske forskere enten artroskopisk kirurgi eller "sham" -operation på 146 forsøgspersoner med menisk tårer, der ikke havde gigt. Begge grupper modtog postoperativ fysioterapi og havde næsten samme forbedringsniveauer et år senere, rapporterer "New York Times."

Kan du øve med en revet meniskus?

Ligesom enhver traumatisk skade forårsager en revet meniskus betændelse, som kan påvirke din evne til at helbrede negativt. I et studie fra 2008, der blev offentliggjort i Arthritis Foundation Research Update, anvendte forskerne interleukin-1, et inflammatorisk molekyle, at revet menisk væv fra modne grise til at bestemme, hvordan inflammation påvirket menisk helbredelse. Selv en dag med eksponering for det inflammatoriske molekyle reducerede styrke og nedsat ny celleproduktion og vævsreparation.

Disse resultater tyder stærkt på at udføre anstrengende motion efter en menisk tåre kan forårsage forsinket healing og komplikationer senere. Din læge vil have det bedste råd til at udøve med en revet meniskus og kan give vejledning om de egnethedsaktiviteter, der er passende, hvis du har fået diagnosticeret denne skade.

Hvornår kan træning genoptages?

Din rehabilitering efter en meniscusskade afhænger i høj grad af omfanget og placeringen af ​​tåre og den behandling, som du og din læge vælger. Hvis du beslutter dig for at afstå kirurgi, vil din læge sandsynligvis anbefale et struktureret program for fysioterapi i fire til seks uger. I første omgang vil disse øvelser fokusere på at styrke quadriceps, forbedre bevægelsesområdet i knæet og fremme fleksibilitet i ledbåndene. Derefter kan lette bærende og svage aerobiske aktiviteter, såsom at gå på en tredemølle eller omkring et spor, begynde.

Hvis du har kirurgi, vil din læge instruere dig, hvornår du skal genoptage normale aktiviteter baseret på hvordan du genopretter. Vigtige benchmarks er genoprettelsen af ​​normal styrke i dit ben og at kunne bøje og rette dit knæ og udføre en squat eller en dyb knæbøjning uden smerte.

Pin
+1
Send
Share
Send