Mad og drikke

Drikker æg godt?

Pin
+1
Send
Share
Send

På grund af delvist hvordan det er portrætteret i film, opfattes det at drikke rå æg ofte som en sund og hurtig måde for bodybuilders og atleter at forbruge protein og genoprette sig fra intense træningsprogrammer. Æg er en kvalitet kilde til protein, vitaminer og mineraler, men råæg og kogte æg har forskellige fordøjelses- og ernæringsmæssige egenskaber. Mens drikkeræg giver dig mange af de samme fordele som forbrug af kogte æg, er kogte æg fortsat et bedre valg.

Vitamin- og mineralindhold

Både råæg og kogte æg er kvalitetskilder til vitaminer og mineraler som vitamin D, vitamin B-12 og fosfor. Rå og kogte æg indeholder varierende mængder af disse næringsstoffer, men forskellene er små. For eksempel indeholder et stort rå æg æg 99 milligram fosfor, mens et stort kogt æg indeholder 86 milligram. Et stort rå æg indeholder 41 internationale enheder af D-vitamin, mens et stort kogt æg indeholder 44 internationale enheder. Drikke rå æg giver mikronæringsmæssige fordele, der kan sammenlignes med dem, der spiser kogte æg.

Manglende tilgængelighed af proteiner

En af de vigtigste motivatorer til at drikke rå æg er hurtigt at få en høj mængde protein. Med næsten 7 gram protein i et stort æg, kogt eller rå, er æg en kvalitetskilde, uanset om de er flydende eller faste. Ifølge en undersøgelse fra "International Journal of Food Sciences and Nutrition", der blev offentliggjort i 2004, spildes æggehvider, der er kogt, mere grundigt end rå æggehvider i nærværelse af syre, som mavesyre. Madlavning fører til mere effektiv denaturering af protein, hvilket gør proteinet mere tilgængeligt for kroppen.

Risiko for biotinmangel

Biotin er et coenzym og vitamin vigtigt for adskillige metaboliske funktioner i kroppen. Biotinmangel er sjældne, men personer, som bruger store mængder råæg, har større risiko for mangel. Råæg indeholder et protein kaldet avidin, som binder til biotin og forhindrer det i at blive absorberet i kroppen. Bivirkninger af en mangel omfatter hudinfektioner, anfald, udtyndingshår og immundysfunktion. Kogte æg øger ikke risikoen for biotinmangel.

Salmonella Risiko

Risikoen for at opdrage salmonella fra råæg gør kogte æg sikrere til regelmæssigt forbrug. Ifølge en undersøgelse i "Risikovurdering", der blev offentliggjort i 2002, er ca. 2,3 millioner æg på 69 milliarder forurenet med salmonella eller ca. 0,003 procent af alle æg, hvilket resulterer i ca. 661.633 menneskelige tilfælde af sygdommen om året. Tilføjelse af en salmonella risiko for risikoen for biotinmangel og mindre tilgængelig protein, er rå æg ikke et godt valg til regelmæssigt forbrug.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: fersureblogg (April 2020).