Mad og drikke

Er havregryn god til aftensmad?

Pin
+1
Send
Share
Send

Selvom "morgenmad til aftensmad" kan virke som et underligt koncept, er en sund mad sund, uanset hvilken tid på dagen du spiser den. Der er nogle forskellige fordele ved at starte dagen med en skål havregryn, men du kan få alle de samme ernæringsmæssige fordele ved at have det til middag i stedet.

Fordele

En af grundene til, at havregryn kan være en så vellykket fødevare til vægttab og sund vægt vedligeholdelse er på grund af dens lave energitæthed. En lav-energi-tæt mad har højt vand og fiberindhold og lavt fedtindhold og kalorieindhold. I hver 100 g kogt havregryn konstaterer USDA at mere end 83 g er fra vand. Det vand, kombineret med både opløselig og uopløselig kostfiber i havre, kan holde dig fuld i længere tid end andre fødevarer og kan opfordre dig til at spise færre samlede kalorier. ChooseMyPlate.gov rapporterer også, at hele korn som havregryn kan reducere risikoen for forstoppelse og hjertesygdom.

Aftenmåltid

Når du spiser havregryn til morgenmad, kan det hjælpe med at bremse din sult hele dagen, men den fordel er ikke lige så relevant, hvis du spiser det om aftenen. Men hvis du er tilbøjelig til at efter middagen snacking eller overbærende desserter, kan du stadig være i stand til at skære kalorier og følge en sundere kost ved at spise havregryn om natten. Når du spiser hele korn og fiber hele dagen, kan spise havregryn til middag også hjælpe dig med at "hente" på disse næringsstoffer og afbalancere din kost, så længe du spiser regelmæssige portioner af frugt, grøntsager, magre proteiner og mejeri på andre tidspunkter af dagen.

Havregryn og jordnøddesmør blandet med en smule honning vil gøre en sund, ikke-bage cookie i slutningen af ​​dagen.

Næringsfakta

USDA rapporterer, at en kop kogt havregryn, enten fra hurtig, regelmæssig eller instant havre, har ca. 165 kalorier, 6 g protein, 3,5 g fedt, 28 g kulhydrater, 4 g fiber og 0,5 g sukker. Husk at hvis du koger havregryn med mælk i stedet for vand, eller hvis du tilføjer fløde, sukker eller frugt til de kogte havre, ændres næringsværdierne tilsvarende.

Overvejelser

Når du stræber efter at følge en sund kost, er en af ​​de vigtigste faktorer at overveje sort. Havregryn giver en balance mellem kulhydrater, fedt og protein, så det er et sundt valg på ethvert tidspunkt af dagen, men du kan gøre det til en mere afbalanceret middag ved at servere den med frugt eller grøntsager og skummetmælk eller fedtfri yoghurt til et ekstra boost af protein, som du normalt får med kød.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Frokost (kortfilm) (April 2020).