Sygdomme

Ødem og protein

Pin
+1
Send
Share
Send

Ødem er hævelse forårsaget af overskydende væske fanget i din krops væv. Selvom det påvirker alle dele af kroppen, er en af ​​de første indikationer af ødem typisk tilstedeværelsen af ​​hævede fødder. Mens et lavt proteinindtag kan være en af ​​de mange årsager til ødem, skal du kontakte en læge for at fastslå årsagen i dit tilfælde. Du kan have en alvorlig medicinsk tilstand, hvis du oplever symptomer på hævede fødder sammen med ansigtspuffiness og abdominal opblødning.

Årsager til ødem

Ødem kan forekomme hos nogen i alle aldre. Nogle almindelige årsager er højt eller lavt blodtryk, hormonelle ændringer under graviditet eller menstruation, som en bivirkning til medicinering, spise salt mad eller endda sidder eller stående i lang tid. Ikke desto mindre bør du ikke tilstedeværelsen af ​​ødem let, da det kunne indikere en alvorlig medicinsk tilstand som kongestiv hjertesvigt, levercirrhose, nyreskade eller svaghed i vener i benene.

Proteinlinket

Når blod cirkulerer i kroppen, udøver det tryk i blodkarrene, der kan tvinge væske ud i vævet. Albumin, et protein i blod, forhindrer almindeligvis væsken i at lække ud og ophobes i vævene. Men hvis serumalbuminniveauerne er lave, kan det ikke udføre sin funktion at opretholde væskebalance, så væske undgår det omgivende væv. Når vi står eller sidder i løbet af dagen, har væsken tendens til at bygge op i underekstremiteterne. Dette resulterer i hævede ankler og fødder.

Årsager til proteinmangel

En af de enkleste årsager til forekomsten af ​​ødem er proteinmangel, hvilket fører til en nedsat evne af kroppen til at gøre serumalbumin. Sultning, lavt proteinforbrug, nedsat absorption eller leversygdom er typiske årsager til hypoalbuminæmiske eller lave serumalbuminniveauer. På den anden side kan øget tab af protein fra huden, i urinen eller afføringen, også forårsage lave serumalbuminniveauer.

Behandling af proteinbristødem

Når din læge bestemmer alle medicinske årsager til ødem, kan han anbefale at øge proteinindtaget. Mager kød, fjerkræ og fisk er fremragende kilder til protein.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Ödem? einfach und verständlichg erklärt erklärt (Januar 2020).