Sygdomme

Hvorfor frugt forårsager opblødning

Pin
+1
Send
Share
Send

Bloddannelse er et generelt symptom, der kan relateres til forskellige fordøjelsessystemer. Hvis du begynder at spise mere frugt, kan fiberens indhold af frugt forårsage oppustethed og gas. Hvis dine symptomer er i overensstemmelse med at spise frugt, kan du have en mere alvorlig medicinsk tilstand. Fælles betingelser, der ville forårsage oppustethed fra at spise frugt, inkluderer fructoseintolerance, en frugtallergi eller irritabel tarmsyndrom. Tal med din læge for en klinisk diagnose. Forsøg ikke at selvdiagnostisere eller selvbehandle baseret på dine symptomer.

Fiber

Frugt og grøntsager indeholder typisk fiber. Forøgelse af mængden af ​​frugt du spiser kan føre til oppustethed, gas, mavesmerter og kramper. Hvis du for nylig er begyndt at spise mere frugt, skære ned og langsomt øge, hvor meget frugt du spiser i løbet af en uge eller to. Tilføjelse af frugt gradvist vil hjælpe dit fordøjelsessystem langsomt tilpasse sig stigningen i fiberindtag. Tal med din læge, hvis du oplever andre bivirkninger, når du øger dit frugtindtag. For meget fiber kan forårsage problemer med at absorbere mineraler og andre næringsstoffer, ifølge MedlinePlus.

Fructose Intolerance

Fordøjelsessymptomer, såsom opblødning, som udvikler sig efter at have spist frugt, kan være tegn på fructoseintolerance. I modsætning til andre fødeintolerancer, såsom lactoseintolerance eller MSG-intolerance, kan fructoseintolerans føre til alvorlige helbredsmæssige komplikationer. Fructose er sukker fundet i frugt, og det er meget udbredt i drikkevarer og forarbejdede fødevarer. Hvis du er fruktoseintolerant, kan dit fordøjelsessystem ikke fordøje sukkeret, fordi din krop mangler visse enzymer. Uden disse enzymer kan kroppen ikke absorbere fructosen, hvilket kan føre til blodsukkerfald, leverskader og overdreven vægttab.

Frugt Allergi

En mindre allergisk reaktion på visse frugter kan forårsage oppustethed inden for få minutter efter at have spist frugt. De mest almindelige frugter, der forårsager allergiske reaktioner, omfatter jordbær, meloner, ananas og andre tropiske frugter, ifølge University of Maryland Medical Center. En allergi mod frugt er forårsaget af en funktionsfejl i immunsystemet. Dit immunsystem undlader at genkende proteinerne i frugt som sikkert til forbrug og advarer kroppen om, at der er en trussel. Dette forårsager kemisk frigivelse af histamin, som udløser de fleste allergi symptomer.

Irritabelt tarmsyndrom

Irritabel tarmsyndrom er en overvejelse, fordi oppustethed er et almindeligt symptom på denne fordøjelseskondition, der kan udløses ved at spise frugt ifølge MedlinePlus. Hvis du bemærker at du udvikler oppustethed sammen med kronisk diarré eller forstoppelse, skal du kontakte din læge.

Pin
+1
Send
Share
Send

Schau das Video: Blähungen Vermeiden - 10 Tipps für eine Bessere Verdauung - Reihenfolge der Lebensmittel (Marts 2020).