Mad og drikke

Skal du tage latexmidler før eller efter et måltid?

Pin
+1
Send
Share
Send

Laksemidler er stoffer, fødevarer eller stoffer, der bruges til at fremkalde tarmbevægelse for at lindre forstoppelse. Lægen kan råde dig til at tage afføringsmidler, hvis du har medicinske tilstande, der kan forværres ved belastning. Disse tilstande omfatter hjertesygdomme, hæmorider og brækkebrud. Laksemidler er også vant til at evakuere din tarm, før du gennemgår lavere abdominal medicinske procedurer som koloskopi. Orale afføringsmidler bør tages en eller to timer efter måltiderne.

Laxativ administration

Forskellige typer af orale afføringsmidler omfatter bulkdannende afføringsmidler, saltvandslaksanter, smøremiddelafføringsmidler og stimulerende laksanter. Orale afføringsmidler bør tages efter måltider med et fuldt glas koldt vand eller juice, ifølge Drugs.com. Laxatives tages efter måltider, fordi de kan forhindre din krop i at absorbere næringsstoffer, hvis de tages sammen med mad. Undgå hyppig brug af mineralolie og ricinusolie som afføringsmidler, fordi de kan påvirke absorptionen af ​​fedtopløselige vitaminer som vitamin A, D, E og K, ifølge FamilyDoctor.org.

Hvordan laxatives virker

Bulkdannende afføringsmidler lindrer forstoppelse ved at tilføje bulk og fugt til afføring, hvilket gør det lettere at passere. Eksempler på bulkdannende afføringsmidler indbefatter psyllium og methylcellulose. Saline afføringsmidler trækker væsker i din tyktarm fra nærliggende kropsvæv, som hjælper med at blødgøre afføring. Eksempler på saltvandslaksanter indbefatter mælk af magnesia og polyethylenglycol. Smøremiddel afføringsmidler belægge overfladen af ​​afføring, som hjælper afføring holde vand, så de kan bevæge sig ud af din krop. Stimulerende afføringsmidler inducerer en tarm bevægelse ved at få tyktarmen til at kontrakt og skubbe afføring ud af din krop.

Laxatives Bivirkninger

Hvis du tager afføringsmidler, kan du opleve almindelige bivirkninger som gas, oppustethed, kramper, kvalme, opkastning og diarré. Stop med at tage afføringsmidler og søg omgående lægehjælp, hvis du oplever blødning fra din endetarm, eller hvis du ikke har tarmbevægelse efter brug af afføringsmiddel. Tag ikke afføringsmidler, hvis du har gastrointestinale forstyrrelser, som ikke er blevet diagnosticeret.

Kost og livsstilsfaktorer

Laxatives bør kun bruges til kortvarig lindring af forstoppelse, ifølge Drugs.com. Hvis du oplever hyppig forstoppelse, kan diætændringer bidrage til at forhindre forstoppelse. En fiber med højt fiber, væsker og daglig motion er vigtig for at forhindre forstoppelse. Eksempler på højfibre fødevarer omfatter hele korn brød og korn, klid, havregryn, frugt og grøntsager. Drikker 8 til 10 glas vand hver dag hjælper med at forhindre forstoppelse. Daglig motion, som at gå i 30 minutter, kan også hjælpe med at forhindre forstoppelse.

Pin
+1
Send
Share
Send