Mad og drikke

Citronsaft og mænds fertilitet

Pin
+1
Send
Share
Send

Citronsaft kan både skade og hjælpe mandlig frugtbarhed, afhængigt af hvordan det bruges. Næringsstofferne i denne saft - herunder C-vitamin og thiamin - kan øge frugtbarheden, selvom det direkte på sæd kan have skadelige virkninger. Brug ikke citronsaft til at behandle mandlig infertilitet uden at konsultere din sundhedsudbyder.

Om mandlig fertilitet

Mayo Clinic rapporterer, at 15 procent af par ikke er i stand til at opfatte et barn, fordi en eller begge oplever frugtbarhedsproblemer. Mandlig infertilitet kan forekomme af en række årsager, herunder skade på eller misdannelse af testiklerne, malformet sæd, små mængder sæd, infektioner der angriber sæd, tumorer og hormonelle ubalancer. Kost kan også påvirke sædets kvalitet.

C-vitamin

At få tilstrækkelige mængder af C-vitamin via citronsaft og andre fødevarer i din kost kan forbedre fertiliteten hos mænd. En undersøgelse offentliggjort i juli 2011 udgaven af ​​"Reproduktiv Biologi og Endokrinologi" undersøgte virkningen af ​​C-vitamin på hyperglykæmiske rotter og fandt det reduceret mængden af ​​abnorm sæd og boostede testosteronniveauer, som begge kan bidrage til mandlig infertilitet. Mere forskning er nødvendig for at bekræfte dette fund hos mennesker. En 100 grams portion citronsaft indeholder 77 procent af det daglige anbefalede indtag af C-vitamin, hvis du følger en 2.000-kalorie diæt.

Thiamin

Forbruge en servering af citronsaft, og du tager i 3 procent af det thiamin, du har brug for hver dag. Dette thiamin kan bidrage til en beskyttende virkning når det kommer til testikelskade. Forskning fremhævet i februar 2009 "Journal of Huazhong University of Science and Technology" angiver, at thiaminforbrug - sammenholdt med C-vitamin - gavner sædceller og motilitet hos hanrotter med nedsat fertilitet udløst af blyeksponering. Yderligere forskning er nødvendig for at bekræfte, at thiamin fra citronsaft og andre fødevarer hjælper med frugtbarhed hos mænd.

Brug som fødselskontrol

På trods af brugen af ​​citronsaft næringsstoffer til at øge sædkvalitet og frugtbarhed, kan det også bruges til at dræbe sæd. En undersøgelse i maj 2006 "Frugtbarhed og Sterilitet" journal evalueret effekten af ​​direkte anvendelse af citronsaft til sædceller. Syreindholdet af citronsaft dræbte alle sædbevægelser inden for et minuts eksponering, førende forskere til at teorisere citronsaft kan tjene som et naturligt præventionsmiddel efter yderligere undersøgelser, da det effektivt dæmper hanlig fertilitet.

Pin
+1
Send
Share
Send