Parenting

Er gravid kvinder tilladt at spise kogte hotdogs?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du er gravid og har lyst til at spise hotdogs, har du sikkert hørt nogle advarsler. Hotdogs er en amerikansk favorit ved grill, baseball spil og sociale sammenkomster. Også kendt som frankfurters eller wieners, hotdogs er helbredt kød lavet af svinekød, oksekød eller fjerkræ biprodukter. Kvinder advares imod forbrug af spiseklare fødevarer såsom forkølelse, bløde oste og hotdogs under graviditet på grund af muligheden for at indtage skadelige bakterier. Med omhyggelig forberedelse kan kvinder fortsætte med at nyde hotdogs hele graviditeten uden frygt for sygdom.

Bakteriel infektion

Listeria monocytogenes er en genus af bakterier, der findes i koldt skåret delikød, bløde oste og hærdede kød. Denne bakterie er ansvarlig for at forårsage listeriose, en infektion præget af influenzalignende symptomer og gastrointestinal nød. De særligt modtagelige for listeriose omfatter ældre voksne, små børn, alle med svækkede immunfunktioner og gravide kvinder. Listeriose er særlig farligt under graviditeten, fordi det kan føre til abort, for tidlig levering, infektion eller endda død til barnet.

Korrekt opvarmning

Listeria monocytogenes kan destrueres med varme. Selv om pølser betragtes som forkogte, er det vigtigt, at du koger dem tilstrækkeligt for at fjerne bakteriernes tilstedeværelse. Risikoen for listeriose er størst, når der indtages ubehandlede delikød; hvis ikke opvarmet ordentligt, vil bakterier fortsætte med at trives. Uanset om de er grillet, kogt eller microwaved, skal dine hotdogs dampes og serveres varmt. Lad ikke varmeproblemerne blive forkølede, eller du risikerer yderligere forurening.

Natriumnitrater

Yderligere bekymringer forbundet med hotdog forbrug er natriumnitrater. Natriumnitrater og nitrit er forbindelser fremstillet og anvendt som konserveringsmidler for at forbedre farve og forlænge holdbarheden. Som mad konserveringsmidler forhindrer de dannelsen af ​​skadelige bakterier som Listeria monocytogenes og Clostridium botulinum.

En undersøgelse foretaget af Dr. Ute Nothlings et al. I 2007 Journal of Epidemiology viste, at deltagere, der forbrugte forarbejdede kød i store mængder, havde stor risiko for kræft i bugspytkirtlen. Natriumnitritter er også forbundet med at forårsage skade på blodårene og øger dermed risikoen for at udvikle hjertesygdomme.

Alternativer

Hvis du vil undgå risici forbundet med bakterier eller nitrater, men stadig nyder hotdogs, er der alternativer. Der findes kødfrie muligheder på markedet, der er lavet af sojekødsekrater, korn og grøntsager. Disse vegetariske venlige indstillinger er også lavere i fedt sammenlignet med traditionelle hotdogs.

Pin
+1
Send
Share
Send