Sygdomme

Kan chokolade gøre min astma værre?

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du er allergisk over for chokolade eller almindelige ingredienser, der findes i chokolade, kan det være med at spise din astma værre. Astma er resultatet af betændelse og hævelse i lungerne, der begrænser dine luftveje, hvilket fører til kortpustetid, hvæsen, hoste og brystsmerter. Fordi de fleste allergi symptomer er resultatet af betændelse i bløde væv i hele kroppen, kan chokolade spise astma værre. Hvis du bemærker at spise chokolade får dine astmasymptomer til at øge, skal du holde op med at spise alle fødevarer, der indeholder chokolade, indtil din læge kan evaluere dig.

Chokoladeallergi

En chokoladeallergi opstår, når du spiser chokolade, der indeholder almindelige allergeniske ingredienser. Du kan være allergisk over for kakao, mælk, soja, æg, jordnødder eller nødder, der almindeligvis findes i de fleste chokoladevarer, ifølge MayoClinic.com. Hvad der sker under en allergisk reaktion er, at dit immunsystem gør fejlen i at reagere på proteinerne i almindelige chokolade ingredienser som om de var farlige. Denne reaktion får kroppen til at angribe proteinerne med antistoffer og histamin, hvilket forårsager betændelse i blødt væv.

Astmatisk reaktion

Histamin produceret i lungenes bløde væv forårsager betændelse og hævelse at forekomme. Når dine lunger bliver hævede, er din evne til at trække vejret normalt begrænset. Dette forårsager en høje lyd, der dannes, når du indånder og ånder ud og kan udløse kronisk hoste. Hvis din astma er værre efter at have spist chokolade, bør du deltage i allergitest for at identificere hvilke ingredienser der forårsager betændelsen i lungerne.

Identifikation

En af de mest effektive måder at identificere allergener på er ved allergitest. Det amerikanske Academy of Allergy, Astma og Immunology udtaler, at blodprøver og hudpricktest er de mest almindelige typer af allergitest. Din allergiker vil tage de proteiner, der sandsynligvis udløser dine symptomer og injicere en lille mængde under din hud. Hvis tilstedeværelsen af ​​proteinerne forårsager betændelse og rødme i huden, er du allergisk overfor det pågældende stof. En blodprøve bruges til at identificere, om dit blod producerer immunglobulin E-antistoffer, når proteiner indføres i dit blod.

Forebyggelse

Når du har diagnosticeret en bestemt fødevareallergi, skal du fjerne disse fødevarer fra din kost. Fjernelse af disse ingredienser fra din kost kan forhindre yderligere astmaangreb. Hvis du er diagnosticeret med en kakaoallergi, kan du ikke spise noget, der indeholder kakao, såsom varm chokolade, chokoladebarer og chokoladekage.

Pin
+1
Send
Share
Send