Mode

Hvordan man holder Integumentary System Healthy

Pin
+1
Send
Share
Send

Når man ser på dig selv i et spejl, er næsten alt, hvad du ser, en del af integumentary-systemet. Den består af din hud, hår, negle og forskellige kirtler, såsom sved og oljekirtler. Vedligeholdelse af dette kropssystem vil gavne dit generelle helbred og holde dig ung.

Trin 1

Bathe hver dag og vask dine hænder regelmæssigt. Hold huden og neglene rene for at forhindre infektioner. Undgå at bruge hårde sæbe, hårbehandlinger og andre irriterende kemikalier, da de vil forårsage overdreven tørhed. Varmt vand vil have samme effekt, så brug varmt vand i brusebad eller bad. Skær dine fingernegle og tånegler lige på tværs efter badning for at undgå hangnails.

Trin 2

Påfør solcreme før du bruger tid udenfor. Vælg en formel, der beskytter mod UVA- og UVB-stråling og har en SPF på 15 eller højere. Over tid bidrager for meget sol eksponering til rynker, hudkræft, fregner, aldring og udvidede blodkar. Undgå at bruge tanning senge, fordi de også er skadelige for din hud.

Trin 3

Spis en sund, velafbalanceret kost. Fødevarer, der er rige på antioxidanter, er gode for din hud, ifølge Georgia Health Info, men forbrugende meget kød kan bidrage til rynker. Spis en række frugter, grøntsager, nødder og fisk. Husk at blive hydreret ved at drikke rigeligt med vand.

Trin 4

Undersøg hele din krop regelmæssigt. Kontroller for unormale vækst, tegn på hudkræft og alt andet, der ser ud over det sædvanlige i din hud. Se en hudlæge med det samme, hvis du har et usædvanligt øm, der ikke heler ordentligt. Du bør også konsultere en læge om en muldvarp, der er større end 1/4 af en tomme på tværs af eller har en uregelmæssig kant, ujævn farvning eller en grov overflade.

Trin 5

Undgå at bære ting, der er for stramme på din krop. Vælg sko, der passer perfekt til dine fødder, fordi en tæt pasform kan forårsage indgroede tånegle, der bliver smertefulde og smittede. Tøj og smykker, der er for sammenstrengende, kan forstyrre blodcirkulationen. Sæt ikke gummibånd i dit hår for tæt, eller de vil bryde de enkelte hårstrenger.

Trin 6

Ryg ikke cigaretter. Rygning forårsager rynker og aldrer din hud. Det bekæmper blodkar, som forhindrer dit integumentære system i at få de næringsstoffer, det har brug for for at være sund.

Pin
+1
Send
Share
Send