Mad og drikke

Hvad laver vitamin Mangan til kroppen?

Pin
+1
Send
Share
Send

Mangan er et mineral, der i meget små mængder er afgørende for, at den menneskelige krop fungerer korrekt. Overforbrug kan dog resultere i nervesystem og indlæringsvanskeligheder. Selvom mange hele naturlige fødevarer indeholder mangan, resulterer amerikanernes forarbejdede fødevarer ofte i manganmangel.

Mangananvendelser

Mangan er et spormineral, der er til stede i menneskekroppen i meget små mængder, primært i knogler, lever, nyrer og bugspytkirtel, ifølge University of Maryland Medical School. Det er vigtigt i dannelsen af ​​knogler, bindevæv, blodkoagulationsfaktorer og kønshormoner, og er også involveret i fedt- og kulhydratmetabolisme, calciumabsorption og blodsukkerregulering. Derudover er det vigtigt for hjerne og nervefunktion. Mangan kan være nyttig til behandling af osteoporose, arthritis, præmenstruelt syndrom, diabetes og epilepsi.

Manganmangel

Manganmangel kan føre til infertilitet, knoglemalformation, svaghed og anfald, rapporterer University of Maryland Medical Center. Selvom fødevarer som nødder, frø, fuldkorn, belgfrugter og ananas er rige kilder til mangan, får så mange som 37 procent af amerikanerne ikke nok af dette mineral i deres kostvaner. Mænd på 19 år eller ældre skal få 2,3 mg mangan dagligt, og kvinder i alderen 19 eller ældre skal få 1,8 mg dagligt. Kvinder, der er gravide eller ammer bør få mere og børn mindre, alt efter alder.

Mangan Supplements

Mangan forekommer ofte som en ingrediens i multivitaminer. Du kan også tage det separat i tablet eller kapselform. Imidlertid bør kombineret kost og supplement manganindtag ikke overstige 10 mg om dagen, hedder University of Maryland Medical Center. Voksne, og især børn, bør konsultere en læge inden de tager separate mangan kosttilskud.

Mangan Advarsler

Selvom små mængder mangan er afgørende for en ordentlig kropsfunktion, udsættes folk ofte for store mængder gennem mad, luft og vandforsyninger. Vegetarere, der spiser mange korn, bønner og nødder samt tunge drikere, har højere end normale manganniveauer i deres kroppe og har sandsynligvis ikke brug for kosttilskud, ifølge agenturet for giftige stoffer og sygdomsregister. Svejsere og folk, der arbejder i stålindustrien, udsættes ofte for store mængder mangan. Arbejdstagere udsat for store mængder mangan ofte lider af mangler i nervesystemet. Børn udsat for store mængder mangan ofte lider af adfærdsproblemer og en nedsat evne til at lære og huske.

Pin
+1
Send
Share
Send