Mad og drikke

Hvad er fennikel frø godt til?

Pin
+1
Send
Share
Send

En flerårig urt med gule blomster og fjerblade, fennikel er indfødt til Middelhavet, men det vokser i tørre jordbund i mange dele af verden. Fennikelfrø indeholder kemikalier, såsom anethol, kamfer, quercetin og polymerer, der virker som planteøstrogener. Næringsstoffer i fennikelfrø omfatter aminosyrer, calcium, cholin, essentielle fedtsyrer, jern, magnesium, mangan, fosfor, kalium, selen, thiamin, niacin, riboflavin og vitaminer C og E. Fennikelfrø er ikke godkendt af Fødevare- og lægemiddeladministrationen til forebyggelse eller behandling af eventuelle tilstande.

Fordøjelsesforstyrrelser

Fennikel frø kan hjælpe kolicky babyer. Fotokredit: Goodshoot / Goodshoot / Getty Images

Fennikelfrø kan hjælpe med til at forhindre dannelsen af ​​gas og lette udslettelsen af ​​flatulens i fordøjelseskanalen ved at afslutte tarmene. Du kan tygge frøene for at lette opblødning. Kontakt en læge, hvis symptomerne vedvarer. Bruise frøene og tilsæt varmt vand for at gøre fennikelte, et traditionelt middel til spædbarnskolik. Forskere fra St. Petersburg State Medical Academy i Rusland gav 125 colicky 2- til 12 ugers gamle babyer enten fennikelfrøolie eller placebo. Den olie eliminerede kolik hos 65 procent af spædbørn, uden rapporterede bivirkninger. Undersøgelsen blev offentliggjort i juli-august 2003 udgaven af ​​"Alternative terapier inden for sundhed og medicin".

Forøg levering af brystmælk

Fennikel frø te er godt for ammende mødre. Fotokredit: Sikring / Sikring / Getty Images

Udnyt de østrogeniske virkninger af fennikelfrø for at forbedre brystfunktionen. Lactationskonsulent Shiela Humphrey, forfatter af "The nursing mother's herbal", skriver, at når moren drikker, kan en moder drikke fennikelfrø te for at øge sin mælkeforsyning, samtidig med at hun sindrer hendes spædbarns fordøjelse. Humphrey advarer om, at fennikelfrø kan forårsage en stærkere nedtur, dog. Nogle plejende spædbørn kan svulge hurtigt, når mælken flyder for hurtigt og lukker op i mere luft. Ammende mødre bør konsultere en sundhedspersonale inden brug af naturlægemidler.

Øjen sundhed

Fennikel frø ekstrakt kan hjælpe med at behandle glaukom. Fotokredit: Keith Brofsky / Photodisc / Getty Images

Lav øjenskylle ved kogende fennikelfrø. Denne traditionelle urtemedicin bruges til at behandle pink øjne. Fennikelfrø er ikke blevet bevist at forhindre eller behandle nogen sygdom og bør ikke erstatte almindelig lægehjælp. Forskere i New Delhi, Indien, undersøgte muligheden for, at fennikelfrøekstrakt kan hjælpe med at behandle glaukom. Ved hjælp af steroider og væsker til at inducere glaukom hos kaniner fandt forskerne, at en enkelt dråbe af lægemidlet reducerede intraokulært tryk med mere end 30 procent. Undersøgelsen, der blev offentliggjort i januar-marts 2008-udgaven af ​​"Indian Journal of Physiology and Pharmacology," krævede yderligere undersøgelser og kliniske forsøg på fennikelfrøekstrakt som en potentiel glaukombehandling.

Sænkning af blodtryk

Fennikelfrø kan hjælpe med at sænke blodtrykket. Fotokredit: Jupiterimages / liquidbibliotek / Getty Images

Fennikelfrø hjælper med at fremme nyrernes funktion, ifølge nutritionist Phyllis Balch, forfatter af "Prescription for Nutritional Healing." Hvis du har hypertension, kan denne diuretiske effekt hjælpe med at sænke blodtrykket. Kontakt din læge dog inden du bruger et naturligt middel. Forskere fra Unilever Food and Health Research Institute i Holland gennemgik undersøgelser af plantelægemidler for at identificere dem, der øger nyrens udskillelse af urin og natrium, handlinger, der er forbundet med diuretiske lægemidler til højt blodtryk. Artiklen, offentliggjort i oktober 2007 udgaven af ​​"Journal of Ethnopharmacology," citerede fennikelfrø som en af ​​de mest lovende folkebehandlinger.

Pin
+1
Send
Share
Send