Mad og drikke

Bivirkninger af lavproteinantal

Pin
+1
Send
Share
Send

Proteiner er essentielle komponenter i alle levende organismer og består af enzymer, aminosyrer og antistoffer, der er nødvendige for at holde vores kroppe sunde og fungerer korrekt. Hvis du ikke indtager en tilstrækkelig mængde protein, kan det føre til alvorlige mangler, der kan føre til mere alvorlige livstruende tilstande. Bivirkninger af lavt proteintal omfatter muskelgeneration, symptomer forbundet med kwashiorkor, en form for underernæring og hævelse eller ødem.

Muskelgenerering

Protein er nødvendigt for at vokse og opretholde magert masse. Lavt proteintal kan føre til hurtig muskeldegenerering hos individer. Ifølge National Federation of Personal Trainers "Sports Nutrition Manual" er årsagen til muskeldegeneration så hurtigt under proteinmangel, at kroppen begynder at horde alle tilgængelige enzymer og aminosyrer. Når dette sker, begynder metabolismen at skifte til sultemodus og begynde at bevare kalorier ved kun at tildele energi til de mest vitale af funktioner. En sænkning i kalorieforbrændingen sker, og musklerne begynder at miste styrke, svækker masse og effektivt, indtil kroppen ikke længere har råd til at tabe mere. På dette tidspunkt begynder andre proteiner berigede komponenter som hud, negle og hår at falde ud og blive svagere.

Kwashiorkor

Kwashiorkor er en anden bivirkning af et lavt proteinantal. Kwashiorkor er en form for underernæring, der udvikler sig, når der ikke er tilstrækkeligt protein i kosten. De nationale sundhedsinstitutter rapporterer, at kwashiorkor er mest almindeligt i områder, hvor der er hungersnød, begrænset fødevareforsyning og lave niveauer af ernæringsmæssig uddannelse. Denne sygdom er mere almindelig i fattige lande. Det opstår ofte under tørke eller anden naturkatastrofe eller under politisk uro. Disse forhold er ansvarlige for mangel på mad, hvilket fører til underernæring. Fortsat proteinmangel vil føre til mærkbare symptomer på kwashiorkor som forandringer i hudpigment, hårtab, sprøde negle, fremspringende mave og diarré. At få flere kalorier og protein vil korrigere kwashiorkor, hvis behandlingen er startet tidligt nok. Børn, der tidligere har udviklet denne tilstand, vil aldrig nå deres potentielle højde og vækst.

Ødem

Ødem er en anden bivirkning af lave proteintællinger. Ødem er hævelse forårsaget af opbygning af væske ensfarvet i din krops væv. Ødem er mest almindeligt bemærket i dine hænder, arme, fødder, ankler og ben, men det kan forekomme i nogen del af kroppen. Ifølge Michael J. Gibney er forfatteren af ​​bogen "Introduktion til menneskelig ernæring", når proteinantællinger i blodbanen bliver ekstremt lave, et fald i det kolloidale osmotiske tryk, som derefter tillader væske at flygte fra blodkarrene ind i dit væv, hvilket resulterer i i ødem. Mayo Clinic siger, at andre symptomer på ødem omfatter strakt eller skinnende hud, øget abdominal størrelse og hud, der bevarer en dimple efter at være trykket i flere sekunder.

Pin
+1
Send
Share
Send