Mode

Hvorfor ateleter fjerner kropshår

Pin
+1
Send
Share
Send

Body hårfjerning betragtes som en byrde for de fleste mennesker. Det kan være en tidskrævende opgave, der kræver regelmæssig ugentlig vedligeholdelse. Der kan opstå problemer som f.eks. Barberkniv eller udvikling af smertefulde indgroede hår. Alligevel fjerner mange atleter, både kvinder og mænd, deres hår regelmæssigt. Der skal være god grund bag den. Hvorfor tager atleter tid og kræfter på at fjerne kropshår?

motiver

Løbere kan fjerne uønsket kropshår. Fotokredit: Visage / Stockbyte / Getty Images

Der er forskellige motiver til at fjerne kropshår afhængigt af sporten. Atletiske præstationsfordele kan resultere. Nem at behandle skade er en anden mulighed. Æstetisk motiv kan også spille en rolle. Enhver sport har en anden grund. Svømmere, cyklister og løbere giver gode eksempler.

svømmere

Konkurrencedygtige svømmere kan barbere hele kroppen. Fotokredit: Polka Dot-billeder / Polka Dot / Getty Images

Konkurrencedygtige svømmere er kendt for at barbere hele kroppen. Der er faktisk god grund til det. Undersøgelser viser, at fjernelse af kropshår har en direkte indflydelse på præstationen, en væsentlig deraf. En undersøgelse foretaget af American College of Sports Medicine sammenlignede frisk barberede svømmere med en kontrolgruppe i poolen. Under udførelsen af ​​brystslaget over 400 meter ved 90 procent indsats oplevede atleterne uden hår en reduktion i blodlaktat, en nedsat VO2 og en stigning i slaglængden.

Cyklister

Cyklister har ofte ikke hår på deres ben. Fotokredit: Digital Vision./Digital Vision / Getty Images

Vejcyklister er velkendte for at have intet hår på deres ben. Men der er ingen undersøgelser, der viser barbering hårede ben for at give en præstationsfordel. Dette skyldes det faktum, at den aerodynamiske fordel er minimal. Cyklister hævder at have andre relevante grunde til at holde deres ben glatte. For det første er barbering en forebyggende foranstaltning taget for at mindske vanskeligheden ved at behandle udslæt. Wrecks sker ofte og hårløse sår er lettere at rengøre og behandle. En anden grund er for bedre nydelse af massage. Mange cyklister har dem ofte. Håret kommer i vejen og kan gøre massage ubehageligt. Fjernelse af hår gør det også lettere for massøren at arbejde. Endelig bærer cyklister spandex, meget. Hår og tætte tøj gør ikke en god kombination.

løbere

Sprintere har ofte hårløse kroppe. Fotokredit: Pixland / Pixland / Getty Images

Ofte ser du sprintere med hårløse kroppe. Ikke overraskende er der en præstationsfordel involveret. Forskning understøtter dette. En artikel i Journal of Medicine and Science i Sports and Exercise viste, at en tidsbesparelse fra 0,01 sekunder i 100 m til 5,7 sekunder i løbet af et maraton kan opnås ved fjernelse af hår. Sekunder tæller i denne sport, selv brøkdele af et sekund.

Andre atleter

Wretslers er forbundet med glat, hårløs hud. Fotokredit: Jeff Randall / Digital Vision / Getty Images

Wrestlers er forbundet med glat, hårløs hud. De fjerner hår for at forhindre chaffing og udslæt forårsaget af gnidning. Triathletter på alle niveauer fjerner ofte hår forud for begivenheder af ovennævnte årsager. Endelig er bodybuilders 'motiv ret retfærdigt: det er rent æstetisk.

Pin
+1
Send
Share
Send