Mad og drikke

Ernæringsfakta for tørrede blåbær

Pin
+1
Send
Share
Send

Blåbær kan være en forfriskende, næringsrig snack, men de er ikke ideelle i alle tilfælde. I nogle situationer - såsom vandreture eller camping, hvor køleskabe ikke er tilgængelige - kan du opleve, at tørrede blåbær er mere passende. Tørrede blåbær er mere kalorie-tætte end blåbær, da fjernelse af vand gør dem mindre. Afhængigt af dine ernæringsmæssige behov og mål kan dette være gavnligt eller skadeligt.

Kalorier

Tørrede blåbær er kalorie-tætte, da 1/3 kop giver 130 kalorier, langt mere end de 28, der giver 1/3 kop friske blåbær. Indholdet af højere kalorieindhold kan gøre tørrede blåbær mere ønskelige for atleter eller dem med høje kaloriebehov. Hvis du diæt, kan tørrede blåbær ikke være et godt supplement til din diæt på grund af indholdet af højt kalorieindhold. Det ville tage 36 minutter med strenge vægtløftning at forbrænde kalorierne i 1/3 kop tørrede blåbær, men mindre end otte minutter for at forbrænde kalorierne i 1/3 kop friske blåbær.

Kulhydrater

Kulhydrater giver næsten alle kalorierne i tørrede blåbær. Hver 1/3-kops servering af tørrede blåbær har 31 gram kulhydrater. Kulhydrater kan være gavnlige, fordi de er din krops primære energikilde. Men hvis du er på en lav-kulhydrat kost, ville tørrede blåbær ikke være passende, og friske blåbær kan være et bedre valg.

Sukker

De fleste af kulhydraterne i tørrede blåbær - 28 gram - kommer fra sukker. Sukker er et simpelt kulhydrat på grund af dets molekylære struktur, og det kan hurtigere nedbrydes til energi end komplekse kulhydrater. En ulempe ved sukker er, at det kan fremme tandbortfald, da sukker reagerer med plaquen belægge dine tænder for at skabe en syre, der bærer væk ved tænderne.

Fiber

Tørrede blåbær er lav i fiber, med kun 2 gram pr. 1/3 kop. Fiber er vigtig, fordi det fremmer et sundt fordøjelsessystem, giver mæthed og kan hjælpe med at holde blodsukkeret og kolesterolniveauet stabilt.

Protein

Tørrede blåbær giver kun 1 gram protein pr. 1/3-kops servering. Protein er et vigtigt næringsstof til dit helbred, som din krop bruger det til at opbygge og reparere muskel og andre essentielle væv. Du kan finde protein i kød, mejeri og skaldyr.

Fed

Tørrede blåbær indeholder ikke noget fedt. Kostfedt er rig på kalorier, men du bør ikke undgå det. Kostfedt hjælper din krop med at absorbere næringsstoffer og sikrer en korrekt hjernefunktion.

Vitaminer og mineraler

Tørrede blåbær indeholder lave niveauer af få vitaminer og mineraler. En 1/3-kops servering af tørrede blåbær indeholder 10 procent af det daglige foreslåede indtag af calcium og C-vitamin samt 2 procent af det daglige foreslåede indtag af jern.

Pin
+1
Send
Share
Send