Sygdomme

Koger under amning

Pin
+1
Send
Share
Send

Sårhed og revnet hud omkring brystvorterne under amning er normalt, men revner i huden åbner vejen for brystinfektioner. Udvikling af en infektion sker typisk inden for de første seks uger af amning, selv om det er muligt at få en infektion under fravænning. Infektioner er mindre almindelige end de engang var på grund af forbedrede hygiejnepraksis; hvis du bliver smittet, kan du opleve smerter i dine bryster, hævelse, influenzalignende symptomer og koger.

koger

Koger er en slags abscess. De begynder som røde, inficerede områder, der bliver hvide som pus samler under din hud. Koger opstår på steder, der er walled off, så infektionen ikke kan sprede sig. Du kan se dette som et engorged eller opsvulmet område på dit bryst, men abscesser kan ske overalt i kroppen, som i dit øre eller appendiks. Koger specifikt som følge af bakterier, der lever på din hud.

Antibiotika

Læger ordinerer generelt antibiotika til at behandle infektionen, der forårsager koger. Ikke alle antibiotika er sikre for ammende mødre. Personer med infektioner, der påvirker huden og blødt væv, bruger ofte flucloxacillin. Denne medicin er gavnlig for koger, forbrændinger, sår, sår og eksem. Kvinder, der er gravide eller ammer, bør kun tage medicin, når fordelene opvejer den potentielle risiko for deres børn. I tilfælde af flucloxacillin er det usandsynligt, at mængden af ​​medicin, der kommer ind i en baby under amning, vil skade ham, ifølge NetDoctor. Kontakt din læge, inden du tager medicin

Amning

Dr. Ketan Bharadva foreslår, at du fortsætter med at amme i de tidlige faser af en koge. Udover at tage antibiotika, masser området rundt kog, arbejder mod brystvorten, han anbefaler. Dette forhindrer mælke stasis, hvilket er, når der produceres mælk, men forbliver i brystet. Hvis koget forværres, ammer du fra dit andet bryst. Han anbefaler, at du ikke stopper amningen, da dette kan gøre situationen værre. Tøm manuelt brystet, der har abscessen. Dette hjælper med at forhindre flere pus fra at samle i det abscessede område. Antibiotika kan ikke eliminere abscesser. En læge skal kirurgisk dræne abscessen. Fortsæt amning efterfølgende, rådgiver Bharadva.

Alternativ medicin

Urter kan hjælpe med at koge. For eksempel er glat elm et plantestoffer, som indianere har brugt i århundreder på en række problemer, herunder koger, forbrændinger, hudbetændelse og sår. Det kan også være gavnligt for ondt i halsen, hoste og mave, når det tages oralt. Der er ingen signifikante bivirkninger ved at bruge glat elm, ifølge University of Maryland Medical Center. Også, glat elm anses for at være sikker under amning, men urte kosttilskud kan interagere med andre kosttilskud eller medicin. Kontakt din læge, inden du bruger anden medicin.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Her koker det over for faren inne på Elgiganten (Marts 2020).