Sygdomme

Generiske navne til Augmentin

Pin
+1
Send
Share
Send

Augmentin er et antibiotikum, der anvendes til behandling af bakterielle infektioner. Augmentin er sammensat af to kemikalier, amoxicillin og clavulanat, som arbejder i synergi til behandling af øreinfektioner, sinusinfektion, urinvejsinfektion (UTI), lungebetændelse, hudinfektioner og infektioner i nedre luftveje. Det er godkendt til brug hos den pædiatriske og voksne befolkning. Augmentin er et mærket (handelsnavn) af GlaxoSmithKline-lægemiddelfirmaet. Det generiske navn Augmentin er amoxicillin-clavulanat.

Sammensætning af augmentin

Amoxicillin, et af antibiotika i Augementin, markedsføres for at blive anvendt alene som en monoterapi og er et godt valg for visse bakterielle infektioner. Imidlertid har nogle former for bakterier udviklet sig og vokset resistente overfor amoxicillin, hvilket kræver et behov for forskellige antibiotika. Clavulanat, når det tilsættes til amoxicillin, hæmmer den resistente proces og gør amoxicillin mere effektiv mod bakterier.

Generiske ækvivalenter

Når nye lægemidler udvikles, giver FDA udvikleren nogle år med eksklusiv markedsføring og produktion. Når årene udløber, anses stoffet for at have mistet sit patent. På det tidspunkt giver FDA tilladelse til andre farmaceutiske producenter til at gøre den generiske form af stoffet. Både generiske og brandnavne anses generelt for at være lige så effektive. Generiske lægemidler er dog normalt billigere, da deres FDA-godkendelsesproces er kortere og billigere. Generiske former for lægemidler som amoxicillin / clavulanat skal godkendes af FDA før de kommer ind på markedet.

Effekt

Da Augmentin er sammensat af amoxicillin og clavulanat, skal alle generiske former for at have de samme komponenter i samme styrke og forhold som at betragtes som et generisk ækvivalent lægemiddel. En italiensk rapport fra juli 2009, der blev offentliggjort i "British Journal of Clinical Pharmacology", viste imidlertid, at to generiske former for amoxicillin ikke var bioækvivalente med amoxicillin mærket navn. Tal med din læge for at se, om han har en grund til at foretrække at foreskrive et varemærke i stedet for en generisk version.

producenter

GlaxoSmithKline markedsfører Augmentin i suspension, overtrukne tabletter, tyggetabletter og orale tabletter. Flere andre producenter gør generisk Augmentin i de samme formuleringer. Producenter af generisk Augmentin-lægemiddel har mulighed for at give deres produkt et unikt navn eller ved at bruge det almindelige navn amoxicillin / clavulanat på deres produktemballage. Farmaceutiske producenter af generisk Augmentin i USA omfatter Westward (Amoclan), Ranbaxy Pharmaceuticals, Apotex, Sandoz, Woodhardt, Teva Pharmaceuticals og Par Pharmaceuticals.

Andre overvejelser

Brand og generisk Augmentin har en lignende bivirkningsprofil. Den mest almindelige bivirkning af Augmentin-mærket og det generiske lægemiddel er gastrointestinale problemer, herunder kvalme, der påvirker omkring 2,5 procent af de personer, der tager stoffet, opkastning og diarré, hvilket påvirker omkring 3,4 procent ifølge en januar 2004 "Journal of Antimicrobial Chemotherapy. ". Andre bivirkninger omfatter udslæt, gærinfektioner, levertoksicitet, elveblest, kløe, lavt blodtryk, uregelmæssigt hjerteslag og vejrtrækningsbesvær. Personer med en kendt penicillinallergi bør ikke tage dette lægemiddel på grund af ligheden mellem penicillin og ampicillin og risikoen for krydsreaktion.

Pin
+1
Send
Share
Send