Sygdomme

Hårtab og lavt testosteron

Pin
+1
Send
Share
Send

Hårtab kan forekomme gennem flere mekanismer, men den eneste form, der er relateret til testosteronniveauer, er kendt som androgenetisk alopeci. En arvelig lidelse præget af udtynding af hovedbunden, androgenetisk alopeci forekommer hos både mænd og kvinder gennem en androgen-medieret mekanisme. Selv om dette syndrom er teknisk lavt testosterontilstand, oplever kroppen faktisk høje androgenniveauer på grund af mekanismen af ​​dihydrotestosteron (DHT), en metabolit af testosteron med kraftige androgene virkninger.

Hårfysiologi

I en sund hårfollikel binder cirkulerende DHT androgenreceptorer på hårsækkene. DHT har en potent virkning på disse receptorer, der direkte hæmmer væksten af ​​hårsækken. Dette sker i normale individer, hvilket muliggør nøjagtig kontrol af hårvækstcyklusen.

Håravfallspathogenese

Cirkulerende testosteron omdannes perifert til DHT med enzymet 5-alfa reduktase. Patienter med forhøjet 5-alfa reduktase niveauer kan udvikle en høj DHT / lav testosteron tilstand. Patologisk hårtab opstår, når individets DHT når niveauer, hvor de inhiberende virkninger opvejer de stimulerende kræfter på hårsækken. Derfor, mens lavt testosteron er forbundet med hårtab, forekommer den patologiske mekanisme via de forhøjede DHT niveauer. Dette resulterer i en gradvis kortere, mindre pigmenteret hårproduktion, som i sidste ende præsenterer som hårtynding og tab.

Præsentation og Progression

Ifølge en artikel fra "CURRENT Diagnosis and Treatment in Otolaryngology" præsenterer androgen alopeci først hos mænd med "bitemporinsk hårrefunktion efterfulgt af udtynding af vertexet." Progressionen indebærer yderligere udtynding af vertexet og dannelsen af ​​et skaldet plaster, hvilket kan forstørre og i sidste ende kombinere med den frontale tilbagegående hårlinie. Kvindelig hårtab frembringer typisk med diffus udtynding af den forreste eller parietale hovedbund, selvom en hårfjerning langs den frontale hårlinie ofte opretholdes.

Ekspertindsigt

Forskere ved St. Vincent's Hospital Melbourne Department of Dermatology gennemgik fremskridtene i behandling af androgen alopeci. Terapien har nærmet sig behandlingen af ​​denne sygdom baseret på vores viden om dets patogenese. I artiklen rapporterer Dr. Rathnayake om inhibitorer, der er målrettet mod 5-alfa reduktase, hvilket reducerer overproduktionen af ​​DHT hos patienter. Fra november 2010 er disse lægemidler i fase III forsøg.

Forebyggelse og behandling

State-of-the-art behandlinger for hårtab relateret til nedsat testosteron omfatter topisk minoxidil og oral finasterid. Disse behandlinger er godkendt af FDA til behandling af androgen alopeci. Selvom det er ret effektivt at reducere sygdommens progression, tillader disse behandlinger kun delvis genvækst af hår, der allerede er gået tabt.

Pin
+1
Send
Share
Send