Sygdomme

Har Stålskærne Havre Indeholder Gluten?

Pin
+1
Send
Share
Send

Stål skåret havre er skiver stykker af havregryn, den centrale del af kornet. I modsætning til mange andre korn kan proteinerne, der findes i havre, være sikre for personer med cøliaki, et immunrespons mod proteingluten. Tilføjelse af havre som en del af en glutenfri diæt kan tilføje tekstur og mæthed, der kan mangle for mennesker, der ikke kan forbruge de fleste kornprodukter, men der er stadig kontroverser om, hvorvidt havre er virkelig sikre for dem, hvis organer ikke kan håndtere gluten. Krydsforurening og tilstedeværelsen af ​​proteiner svarende til gluten er potentielle problemer, når man overvejer, om havre er virkelig glutenfri.

Havre og Gluten

Stålskåret havre er en helkorn, som hvede, rug og byg, men de indeholder højere proteinindhold end andre korn, ifølge Drugs.com. Proteinerne i havre afviger fra dem i de andre korn. Proteingluten forekommer i rug, hvede og byg på høje niveauer, men er fraværende fra havre, når de høstes. Glutenforurening kan dog forekomme under forarbejdning til havregryn, stålskåret havre, rullet havre eller havregryn.

Glutenintolerans

Cøliaki er den mest almindelige form for glutenintolerans. Mennesker med celiaciasygdom udvikler et immunrespons til gluten, når mad indeholdende det kommer ind i tyndtarmen. Når en person med cøliaki indtager gluten, kan han opleve symptomer som mavesmerter, oppustethed og diarré. En anden tilstand forårsaget af glutenintolerans er dermatitis herpetiformis, ifølge MayoClinic.com. Personer med dermatitis herpetiformis udvikler ikke gastrointestinale symptomer, når de bruger gluten, men oplever i stedet kløende blærende hud. Fordi havre er et naturligt glutenfrit korn, kan uforurenet havre normalt forbruges af mennesker med en glutenintolerance uden problemer.

Forurening

Havre kan blive forurenet, når de behandles på maskiner, der også bruges til at behandle hvede, byg, rug eller hybrider afledt af glutenholdige korn, ifølge Celiac.com. Havre dyrket i marker nær andre korn kan også være forurenet under høsten. En anden mulig forureningskilde er under korntransport. Personer med celiaki, der er bekymrede over mulige krydskontaminering, bør vælge havre fra møller, der har protokoller på plads for at undgå krydskontaminering og som regelmæssigt tester deres produkter for glutenforurening.

Andre følsomheder

Folk, der reagerer på gluten, kan også reagere på proteinavenen, hvilket udgør omkring 10 procent af det samlede proteinindhold i havre, ifølge Drugs.com. Avenins er relateret til gluten, men fordi de er et andet protein, reagerer ikke alle følsomme for gluten på avenin. Men på grund af muligheden for en aveninintolerance bør personer med celiacia fortsætte forsigtigt, når de tilføjer havre til kosten. Eliminere havre fuldstændigt og gradvis genindføre dem kan hjælpe med at bestemme, om de giver et svar.

Pin
+1
Send
Share
Send