Mode

Skal du presse Blackheads?

Pin
+1
Send
Share
Send

Blackheads er porer, der er blevet delvist blokeret af olie, døde hudceller og bakterier. De kaldes også åbne komedoner, fordi porerne ikke lukkes helt. Derudover er indholdet tæt på porens overflade og sorte fra udsættelse for luften. Blackheads tager ofte lang tid at rydde, og det kan være fristende at presse for at rydde dem hurtigere. Imidlertid anbefaler mange eksperter mod at klemme og foreslå andre måder at rydde blackheads på.

Hvorfor ikke presse?

Blackheads indeholder bakterier under overfladen af ​​huden. Normalt er disse bakterier indeholdt i porens vægge. Når du klemmer på blackhead, risikerer du at rive porevæggene og forårsage bakterierne at sprede sig i det omgivende væv. Som bakterierne spredes, hvide blodlegemer rush til området, og det er muligt for acne papuler eller bumser at danne. Klemmer spreder også bakterier på tværs af overfladen af ​​huden for muligvis tilstopning af tilstødende porer og øger risikoen for ardannelse.

Uddragning af Blackheads

En komedonekstraktor er en lille sløjfe på enden af ​​metalstangen. Sløjfen trækker forsigtigt huden rundt om blackhead og bringer indholdet til overfladen. I modsætning til klemning komprimerer comedoneekstraktor ikke siderne af porerne, så der er mindre risiko for at bryde porevægge. Imidlertid kan vævsskader stadig forekomme.

Fjernelse med porestrimler

Hvor comedone-ekstraktionsmidler fjerner en sorthoved ad gangen, fjerner klæbende porestrimler adskillige blackheads på én gang. Strimlerne har en klæbende overflade og kommer i forskellige størrelser til brug på næsen, kinderne, hagen og panden. Fordi indholdet af blackhead er tættere på overfladen, holder de sig til klæbemidlet og kommer ud, når du fjerner strimlen. Som med comedonekstraktor er der mindre chance for at skade porerne, men nogle kan være følsomme for klæbemidlet.

Rengøring og tid

Blackheads arbejder langsomt mod overfladen af ​​huden og over tid vil de klare sig selv. Vask dit ansigt med en medicinsk akne scrub, såsom benzoylperoxid, hjælper med at dræbe bakterier og fjerne overskydende olie. Vask to gange om dagen, brug en mild rensemiddel og undgå slibemidler, der kan irritere huden og gøre akne værre.

Konklusion

Klemmer en blackhead kan faktisk gøre acne værre og føre til ardannelse. Den bedste mulighed for fjernelse af blackhead er at lade dem klare på egen hånd eller ved hjælp af ekstraktionsmetoder, der ikke presser huden.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Jeg har kviser (Februar 2020).