Parenting

Sådan lærer du børn empati gennem aktiviteter

Pin
+1
Send
Share
Send

Empati refererer til forståelse og følsomhed overfor andres følelser. Konceptet beskrives ofte for børn som at sætte dig selv i den anden persons sko til at forestille sig, hvordan den anden person føler. Empati hjælper et barn til at henvende sig til sociale situationer på passende vis, hvilket gør ham mere tilbøjelig til at komme sammen med andre børn. Ifølge Dr. Paul Coleman, der skriver på Family Education-hjemmesiden, opretholder empathiske børn bedre relationer og kan gøre det bedre i skolen. Mens nogle børn ser ud til at være naturligvis mere empatisk end andre, kan aktiviteter, som giver børnene mulighed for at øve empati, hjælpe med at udvikle den sociale færdighed.

Trin 1

Model empati i alle dine interaktioner med dit barn, andre børn og andre voksne. Lad hende se, hvad empati ser ud.

Trin 2

Spørg dit barn, hvad empati betyder for ham, hvis han er gammel nok til at forstå betydningen. Diskuter hvordan du kan finde ud af, hvad en anden føler, baseret på verbale og ikke-verbale spor.

Trin 3

Model forskellige følelser gennem dit kropssprog og ansigtsudtryk. Bed dit barn om at identificere de følelser, du viser. Opmuntre hende til at modellere de forskellige følelser med sit eget kropssprog også.

Trin 4

Verbalize dine faktiske følelser til dit barn ved at fortælle ham hvordan du føler og hvorfor. For eksempel kan du fortælle ham, at du føler dig frustreret, fordi du ikke kan finde en bestemt bog. Opmuntre din ungdom til at verbalisere hans følelser også.

Trin 5

Skriv sociale situationer på kort, hvorunder empati ville hjælpe. Eksempler er et barn, der bliver mobbet, en ven, hvis mormor døde, og en ven, der fejrede en matematisk test. Bed dit barn om at brainstormere måder at vise empati i hver situation og hvordan empati kan hjælpe det andet barn til at føle sig bedre. KidsHealth anbefaler også at have hendes liste negative virkninger af ikke at vise empati i hver situation.

Trin 6

Brug rollespil til situationer på kortene. Bed dit barn om at udvise situationen på en måde, der viser empati for en ven. Omvendt spiller forskellige roller, så han kan se begge sider af situationen.

Trin 7

Lov og peg på specifikke eksempler på dit barn, der viser empati alene. Uddel prisen eller hold en liste over eksemplerne for at opmuntre hende til at fortsætte med at bruge empati.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy (Februar 2020).