Sygdomme

Røde bump under tungen

Pin
+1
Send
Share
Send

Røde bump på eller under tungen kan være alarmerende. I det mindste er de resultatet af at spise for mange sure eller sukkerholdige fødevarer, og de kan højst være et tegn på sygdom. I de fleste tilfælde er disse stød blot en gener. Mens de kan være smertefulde, vil de sandsynligvis gå væk alene på få dage. For at vurdere dit behov for behandling er det vigtigt først at forstå årsagen til dine røde tungehud.

Årsager

Det meste af tiden er røde bump under tungen eller overalt i munden sandsynligvis forårsaget af irritation. Hvis du for nylig har spist noget meget sukkerholdigt, salt eller surt, kan der dannes bump i munden, siger NetWellness.org. Disse støder vil være meget ømme og kan gøre tygge vanskeligt.

exostosis

I nogle tilfælde kan en rød bump under tungen være eksostose. Dette sker, når ekstra knogler dannes i underkæben og presses ind i tungenes underside. Hvis du spiser hårde eller knaprige fødevarer og ved et uhell stikker denne bump, kan det blive irriteret. Disse bump kan tage et stykke tid at helbrede, siger NetWellness.org, på grund af den konstante irritation, der opstår ved at spise.

Canker Sores

Canker sår er en anden almindelig årsag til røde støder under eller på tungen. Disse bump er tilbøjelige til at forekomme en ad gangen og er normalt resultatet af en virus, siger University of Maryland Medical Center, men mundskader, fødevareallergi og stress kan også skyldes. Den røde bump vil sandsynligvis have et gult eller hvidt center, være meget smertefuldt og tage flere uger at gå væk.

Behandling

For at slippe af med røde støder under tungen, skal du opretholde korrekt mundhygiejne. Dette omfatter børstning og tandtråd to gange om dagen. For at lindre smerten fra disse bump, kan du også bruge en oral smertelindrende gel til at lindre betændelse, foreslår NetWellness.org. Skylning med varmt saltvand kan også hjælpe hurtig helbredelse.

Overvejelser

Skulle de røde støder under tungen blive værre, holde længere end et par uger, bløder eller blive så smertefulde, at du ikke kan spise, skal du se din læge for en grundig diagnose for at bestemme den nøjagtige årsag. Han kan også ordinere en stærkere oral gel for at lette din lidelse.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Tuborg ølkuske: Tunge kasser (April 2020).