Mad og drikke

Hvilke frugter har citronsyre?

Pin
+1
Send
Share
Send

Citronsyre er almindeligt forbundet med citrusfrugter, men det forekommer naturligt i en række forskellige frugter. Nogle frugter indeholder op til otte procent citronsyre, med sure frugter, der overvejende indeholder de højeste procentdele. Citronsyre har en smuk og bitter smag. Det er et populært tilsætningsstof til fødevarer, der bruges til at danne syltetøj og gelé, stabilisere mejeriprodukter, bevare kød og give antioxidantegenskaber til olier og fedtstoffer. Citronsyre er ikke den samme som ascorbinsyre. Det forhindrer ikke frugt og grøntsager i at blive brune og indeholder ikke vitamin C.

Citrusfrugter

citroner og limes har mest citronsyre af alle citrusfrugter Foto Credit: Sarsmis / iStock / Getty Images

Citrusfrugter indeholder de højeste indhold af citronsyre, ascorbinsyre og vitamin C. Disse frugter har en skarp smag og kan være tærte. Citrusfrugter omfatter grapefrugter, appelsiner, citroner, limes, tangelos, clementines, kumquat og ugli frugt. Af alle citrusfrugter indeholder citroner og limes mest citronsyre, med ca. 4 gram 100 gram frugt.

bær

blåbær har mindre citronsyre end andre bær Fotokredit: Anton Ignatenco / iStock / Getty Images

Bær indeholder en lavere procentdel citronsyre end citrus. Blåbær indeholder det laveste citronsyre niveau med 0,6 gram pr. 100 gram bær. Bær med citronsyre er tangy, men ikke så skarpe som citrus. Inkluderet er jordbær, brombær, hindbær, stikkelsbær, huckleberries, elderbær, rød og sort currants.

tomater

tomater er meget sure Fotokredit: OlgaMiltsova / iStock / Getty Images

Tomaten har frø, derfor betragtes det som en frugt. Samlet set er det en meget sur frugt og indeholder ca. 0,5 gram citronsyre pr. 100 gram frugt.

Tropiske Frugter

ananas er en højt syrefrugt Foto Credit: olvas / iStock / Getty Images

Ananas og tamarind er tropiske frugter, der indeholder citronsyre. Ananas betragtes som en højt syrefrugt og kan også have en smidig og skarp smag. Et hundrede gram indeholder ca. 1 gram syre.

Lav syre frugter

mangoer har citronsyre, men meget mindre end mange andre frugter Photo Credit: Ingram Publishing / Ingram Publishing / Getty Images

Citronsyre findes i kirsebær, søde æbler, søde ferskner, søde blommer, mango, figner, oliven og persimmoner. Selvom citronsyre er til stede i disse frugter, er niveauerne meget lavere end mange andre frugter. For eksempel indeholder 100 gram kirsebær mindre end 0,1 gram citronsyre.

Tilføjet Citronsyre

citronsyre bruges som tilsætningsstof til konserver og syltetøj Photo Credit: Wiktory / iStock / Getty Images

Mange andre frugter og fødevarer indeholder tilsat citronsyre som konserveringsmiddel eller gel-ingredienser. Disse omfatter konserves og syltetøj, dåsefrugter, frugtsmagrede desserter, sodavand, yoghurt og mayonnaise.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: HVORDAN LAGE BADEBOMBE! (April 2020).