Mad og drikke

Høje doser af omega 3 EPA og depression

Pin
+1
Send
Share
Send

Major depressive lidelser påvirker cirka 14,8 millioner amerikanere i alderen 18 og ældre, ifølge de nationale institutter for mental sundhed. Ved definition er hoved depressiv lidelse (MDD) kendetegnet ved en kombination af symptomer, som forstyrrer din evne til at arbejde, sove, studere, spise og nyde engang behagelige aktiviteter. Mens der er andre former for depression, er den største depressive lidelse den mest almindelige og påvirker flere kvinder end mænd, selv om mænd har tendens til at have højere selvmordsrate, når de rammes. Der arbejdes videre med de forskellige behandlingsformer, herunder kost, til MDD.

Eicosapentaensyre (EPA)

Eicosapentaensyre (EPA) er en omega-3 langkædede fedtsyre, der primært findes i fed fisk. Fysiologisk virker EPA som forløber for dannelse af docosahexaensyre (DHA), en anden omega-3 fedtsyre, der har en stor tilstedeværelse i centralnervesystemet, herunder hjernen og nethinden. EPA virker også som en forløber for produktionen af ​​eicosanoider, som i det væsentlige er signalmolekyler. Ifølge Inflammation Research Foundation synes eicosanoiderne, der stammer fra EPA, at udøve antiinflammatoriske virkninger. Det er denne sidste rolle, der er blevet undersøgt som en mulig indirekte mekanisme til behandling af MDD.

Omega 6 / Omega 3-forholdet

Laks er en glimrende kilde til EPA.

Undersøgelsen af ​​fedtsyrefysiologi kan dog ikke forstås fuldt ud uden at undersøge samspillet mellem de mange fedtsyreklasser. Ud over omega-3 fedtsyrerne findes der omega-6 fedtsyrer, såsom linolsyre (LA), som findes i vegetabilske olier, såsom sojabønneolie. "For det meste har mennesker været på jorden, vi har spist mad, der indeholder omega-6 og omega-3 i forholdet 2: 1. Men i de sidste 50 år i Nordamerika er forholdet ændret til fra 2: 1 til 10-20: 1, "siger Dr. Gabe Mirkin, forfatter af" The Healthy Heart Miracle "og radio show host. Det antages, at disse omega-6 fedtsyremetabolitter har en tendens til at favorisere produktionen af ​​mange proinflammatoriske markører, selv om denne opfattelse er en forenkling, da både pro- og anti-inflammatoriske kemiske mediatorer er afledt af LA metabolitter. Disse inflammatoriske midler, ifølge Dr.Mirkin, kan prædisponere dig for en række sundhedsskader, herunder kardiovaskulær sygdom, fedme, insulinresistens og endda kræft. Disse markører kan også have betydning for hormon- og neurotransmitterproduktionen direkte bundet til depressiv symptomatologi.

Høje doser af EPA

Større forbrug af omega-3 fedtsyrer, og dermed EPA, vil konkurrere med omega-6 metabolitter til ophold i dobbeltlaget. Ved apoptose eller celledød frigives metabolitter af fedtsyrerne og kan have en udbredt virkning. EPA har vist sig at formindske disse specifikke inflammatoriske markører, der har vist sig at være forhøjet hos deprimerede patienter. Forskere rapporterede i 2007 i "The American Journal of Clinical Nutrition", at produktion af flere proinflammatoriske cytokiner, herunder IL-6, blev hæmmet efter behandling med ALA. Men fordi ALA er overordnet omega til EPA i kroppen, er det vanskeligt at bestemme den effektive dosis af EPA metaboliseret i disse patienter for at have induceret den observerede effekt. I "General Psychiatry Archives" opdagede Peet et al., At kun 1 g EPA var nødvendigt for at reducere score på Hamilton Depression Rating Scale (HDRS). Højere doser (2 og 4 g) fremkalder ingen reduktion i depressionsscorer. På samme måde i "Journal of the American College of Nutrition", Rondanelli et al., Fundet lignende resultater ved administration af 1,67 g EPA og 0,83 g DHA til en prøve af deprimerede ældre kvinder. Depresionsscorer på HDRS var lavere, og dobbeltlagssammensætningen steg signifikant i EPA- og DHA-koncentrationer. Forskere i Taiwan fandt ud af, at højere doser af EPA (> 4 g EPA) fremkaldte et signifikant fald i depressionsscorer i samme skala, men lavere doser blev ikke inkluderet som en del af undersøgelsen.

Det ser ud som om lavere doser af EPA kan give en gavnlig virkning, og højere doser synes ikke at fremkalde nogen større fordel ved behandling af MDD. Øget forbrug af EPA med så lidt som 1 g pr. Dag kan reducere forholdet mellem AA og EPA inden for cellemembraner, forbedre kardiovaskulær funktion og øge neurotransmission inden for hjernen. Alle disse virkninger, i tandem, kan give en forbedring i symptomer på større depressiv lidelse.

Advarsel

Da undersøgelsen af ​​kost som behandlingsmodalitet for MDD og andre psykiske lidelser er i gang, skal du kontakte din læge om den bedste medicinske tilgang til din tilstand. Analyse i denne artikel præsenteres som informativ og ikke som medicinsk myndighed.

Pin
+1
Send
Share
Send