Mode

Hvad er årsagen til grov, tør, kyllinglignende hud?

Pin
+1
Send
Share
Send

Grov, tør, kyllingagtig hud er ikke skadelig for dit helbred, men det kan være meget pinligt. Tilstanden er normalt forårsaget af keratose pilaris. Heldigvis er der en række behandlinger til rådighed for at bidrage til at reducere udseendet af tilstanden.

Beskrivelse

Keratosis pilaris er en almindelig hudtilstand også kendt som "kyllingeskind". Det manifesterer sig som små, hårde støder på overfladen af ​​huden, sædvanligvis på overarme, lår, skinker og lejlighedsvis ansigtet. Bumpene er normalt hudfarvede, men kan være røde, når de er irriteret. De giver ikke smerter, men kan lejlighedsvis kløe.

Årsager

Keratin er et hårdt uopløseligt protein, der udgør en stor del af huden, håret og negle. Huden på kroppen er i en konstant tilstand af forandring, da ældre hudceller løsner for at gøre plads til nye celler, der stiger til overfladen. I keratosis pilaris løsner cellerne ikke helt. De absorberer talg og bliver indlagt i hårfolliklernes åbninger og danner hårde humle.

Sårbare befolkninger

Ifølge American Academy of Dermatology er keratose pilaris en genetisk lidelse. Det er mest almindeligt hos hvide mennesker af keltisk oprindelse, der lever i kolde klimaer og overvægtige personer. Mennesker, der allerede har tørre hudproblemer som dermatitis eller eksem, er også mere tilbøjelige til sygdommen.

Ifølge MayoClinic.com har op til 80 procent af børnene keratose pilaris. Efter en kort forværring under pubertet har tilstanden en tendens til at afhjælpe; Imidlertid har op til 40 procent af voksne stadig keratose pilaris.

Behandling

Da keratose pilaris er en arvelig tilstand, kan den ikke helt elimineres. Imidlertid kan eksfoliering og intensiv fugtgivende i høj grad reducere bumpernes udseende. Fysisk peeling med en grov ansigtsdug er mest effektiv, når den kombineres med kemisk peeling. Hvis du bruger en rig fugtighedscreme efter eksfoliering, bliver de resterende støv blødgjort og gjort mindre synlige. I ekstreme tilfælde vil du måske se en hudlæge til professionel behandling.

Pin
+1
Send
Share
Send