Sport og fitness

Sådan laver du en bådramme til vinteren

Pin
+1
Send
Share
Send

Hvis du planlægger at dække en lille båd, der befinder sig på en trailer eller en større båd, der kan bruge vinteren i opbevaring, giver en ramme ventilation og holder låget fra at samle med regnvand. Ved at lave det selv kan rammen konfigureres til at rumme det dække, du planlægger at bruge, eller en, du planlægger at bestille. PVC rør og fittings gør en let rammekonstruktion, der kan fastgøres til dækkets rækværk og klammer ved hjælp af nylonbindere eller stropper. Med PVC kan du lave rammen til en større båd i sektioner, der forbinder med glidebøsninger til mænd og kvinder for lettere installation.

Trin 1

Mål over sternen fra det ene hjørne af dækket til det andet og bemærk denne dimension. Bestem den højde, du vil have rammen, og bemærk også denne dimension. Lav en tredobbelt PVC rørramme til disse dimensioner med 3-vejs armbøjler i hjørnerne. Den resterende port i 3-vejs-stikket modtager rammens øvre side skinner.

Trin 2

Brug samme fremgangsmåde til at lave en rammesektion, som vil ligge tæt på bågen. Vedhæft små klipper til korsstykkerne, hvis du planlægger at holde rammen på plads med stropper. Kontroller dimensionerne af rammesektionerne, inden der fastgøres nogen tilslutninger.

Trin 3

Drej 3-vejs stik, så de åbne porte vender mod samme retning. Prime og cement rørstykkernes ender og sæt dem sikkert i stikket. For de mellemliggende rammesektioner skal du bruge 4-vejs stik i hjørnerne. De åbne porte på 4-vejs stikene modtager rammens øvre side skinner. Mål, skære og monter de øverste PVC-rørskinner og tilslut rammen sammen.

Trin 4

Skær PVC-røret i midten af ​​bue- og brystprofilerne og indsæt en 3-vejs stik i hver. Lav lignende snit i midterparten af ​​de mellemliggende sektioner og indsæt 4-vejs stik. Klipp længder af PVC-rør for at passe mellem rammesektionerne fra bue til stern som et centerstøtte til dækslet. Sørg for, at de åbne porte vender rigtigt, før de 3-vejs stik sættes på plads.

Ting du skal bruge

  • 1-tommers PVC-rør, skema 40
  • Koblere, stik og fittings
  • PVC cutters
  • PVC primer og cement

Tips

  • Gummistolebenskopper kan bruges til at holde rammen fra ridseafdæk. Installer stik og ekstra længder af PVC-rør, hvis der er brug for mere støtte for at forhindre afdækningen. Fastgør rammen på plads, inden du spreder dækslet.

Advarsler

  • Hold PVC væk fra ild eller flamme. Brug latekshandsker, når du arbejder med primer og cement.

Pin
+1
Send
Share
Send