Mode

Årsager til for tidlig grå hår

Pin
+1
Send
Share
Send

De fleste mennesker begynder at udvikle gråt hår omkring eller efter 50 år. Dette er en normal aldringsproces. Men nogle mennesker oplever grå hår så tidligt som deres teenageår og tidlige 20s. Dette kan være en normal biologisk funktion på grund af genetik, da nogle mennesker simpelthen er udsatte for tidlig pigmenteringstab i hårstrengene, hvilket resulterer i gråt hår. Der er nogle andre faktorer, der kan spille en rolle i tidligt gråt hår, og bør diskuteres med din læge for behandlingsmuligheder.

Stress

Stress er en fælles synder i udviklingen af ​​gråt hår. Stresshormoner som kortisol løber voldsomt i hele kroppen i længere perioder med stress eller angstlidelser. Kroppen går ind i "kamp eller fly" -respons og fokuserer størstedelen af ​​næringsstoffer og ilt til hovedorganerne i kroppen og påvirker dermed pigmentering, vækst og overordnet tilstand af håret.

Rygning

Rygning er skadeligt på mange måder til menneskekroppen. Hemoglobin er molekylet i blodet, der bærer ilt fra lungerne til vævene i hele kroppen. Kulmonoxid, som indåndes fra cigaretrøg, binder lettere med hæmoglobin end oxygen. Derfor, hvis du er ryger, er det sandsynligt, at dit hår ikke får den mængde ilt, der er nødvendigt for at opretholde en sund tilstand. Denne mangel på ilt reducerer hårets evne til at producere pigment, og grå hår er resultatet.

Mangel på vitamin

Vitaminer spiller en stor rolle i hårets pigmenteringsproces. Mest almindeligt er mangel på vitamin B skylden til for tidlig graying af håret. B-vitaminer findes ofte i lave niveauer hos mennesker, der lider af denne sommetider pinlige tilstand. En simpel blodprøve på din læge kontor kan afgøre, om du har brug for et daglig supplement.

Uren hovedbund

Sebaceous kirtler i hovedbunden producerer den olie, der opbygges i håret efter en dag eller to af ikke at vaske dit hår. Denne olie kan tilstoppe porerne i hovedbunden, der er ansvarlige for at give ernæring til hårsækkene. Når disse porer er tilstoppede, kan dit hår ikke nå eller udnytte vitale ilt og næringsstoffer, hvilket kan resultere i gråt hår og hårtab.

Overbehandling af hår

Overbehandling af håret kan føre til follikelskade. Elektriske slagtørrere og hårglatere bruger høje niveauer af varme og kan beskadige hårstrengene såvel som folliklerne i hovedbunden, som frembringer håret. Derudover vender mange mennesker med et par grå hår til hårfarve for at dække denne uønskede tilstand. Desværre, hver gang du farve dit hår, er der sket skade på hårsækkene, og det kan i tide forhindre deres evne til at producere pigmenteringen, der giver dit hår farve.

Genetiske betingelser

Nogle sjældne genetiske tilstande som Hutchinson-Guilfords syndrom, Werners syndrom og vitiligo præsenterer med gråt hår som et af de første symptomer. Disse sjældne genetiske tilstande kan til enhver tid vise sig i hele livet, men er mere almindelige hos børn, teenagere og voksne i deres tidlige 20'ere. Det er vigtigt at besøge en læge for at udelukke eventuelle genetiske lidelser som en årsag til for tidlig hårgravning.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Cómo Revertir El Cabello Gris Prematuro Naturalmente (April 2020).