Parenting

Bruger Play Deig Forbedre Spædbarnsudvikling?

Pin
+1
Send
Share
Send

Spædbørn lærer om verden gennem sensorisk udforskning ved hjælp af handlinger som at gribe og patte, og de udforsker også objekter ved at sætte dem i deres mund. Derfor er det vigtigt, at dit spædbarn leger med ugiftige legetøj og materialer. Spilledej er et formet materiale, ældre spædbørn kan bruge til sansespilaktiviteter, og hjemmelavet legetag er ideel til spædbørn, fordi du kan gøre det ved hjælp af sikre, opbevaringsskabende ingredienser, såsom mel, salt og madolie. Fun play dej aktiviteter kan hjælpe med at understøtte dit spædbarns kommunikationsfærdigheder og sociale, følelsesmæssige, fysiske og kognitive udvikling.

Fysisk udvikling

Introducer spildej aktiviteter til dit spædbarn, når hun er nået til 9-12 måneder og har mestret fysiske evner at sidde op uden støtte og afhente objekter ved hjælp af tommelfingeren og pegefingeren på den ene hånd. Sæt ved siden af ​​dit barn, så du kan demonstrere aktiviteter og fraråde hende mod overdreven fingerslikning eller at spise dejen. Vis eksempelvis at trykke på farvede cirkler af kort i dejen ved hjælp af pegefingeren for at understøtte udviklingen af ​​hånd-øje koordinationsfærdigheder. Du kan bruge legetag til at opmuntre dit spædbarn til at bruge en række hånd- og fingerbevægelser, såsom klemning, rullning og klemning for at forbedre muskelstyrken og fine motoriske færdigheder.

Social og følelsesmæssig udvikling

Smiler på dit spædbarn og engagerer ham i sjove aktiviteter, såsom leg med dej, hjælper med at øge hans selvværd og selvtillid og motiverer sin læring. Mellem 9 og 12 måneder spiser børn også aktiviteter, der involverer efterligning. Den myke sårbarhed af spildejen gør den ideel til brug med enkle foregivelsesaktiviteter, hvor dit barn kan skabe repræsentationer af mennesker eller genstande. For eksempel kan du hjælpe dit barn med at bruge en cookie cutter til at skabe "cookies" til en "bamse picnic." Glæd ham yderligere ved at gøre hver teddy tale i en humoristisk stemme, da du tilbyder hver en legetræ "behandle".

Kognitiv udvikling

Spille dej aktiviteter lænner sig til indførelsen af ​​begreberne farve og form. For eksempel kan du lave leget dej i en række forskellige farver ved at tilføje madfarver til blandingen under fremstillingsprocessen og bruge den farvede dej til at skabe former, såsom lange gule "bananer" og runde røde "jordbær". Spille dej aktiviteter kan også hjælpe dit barn begynder at lære om matematiske koncepter, såsom størrelse, volumen og mængde. For eksempel kan dit spædbarn opleve, hvordan en stor klump dej er opdelt i et sæt mindre klumper, og hun kan udforske ved at bruge små dejkugler til at fylde og tømme et sæt containere af forskellig størrelse.

Kommunikationsegenskaber

Interaktioner med dit spædbarn gennem sanselig legende dej aktiviteter kan forbedre sin forståelse af nye ordforråd og opfordre hans bestræbelser på at udtale nye ord. For eksempel beskriver beskrivelsen af ​​måder, hvorpå dit barn vælger at manipulere sine dejstykker og dejenes tekstur, så du kan introducere ord som "pat", "squash", "glat" og "koldt" i umiddelbar sammenhæng. Du kan også opmuntre dit spædbarns svar ved at give dej, der indeholder et sikkert og duftende additiv, såsom en dråbe vaniljeekstrakt. Enkle spørgsmål om hans umiddelbare oplevelser - som "Kan du lide den duft?" - hjælpe med at præsentere sine bestræbelser på at kommunikere gennem meningsfuldt gestus, som et hoved- eller vokalpunkt, gennem talelyd og første ord.

Pin
+1
Send
Share
Send