Parenting

Kognitiv udvikling af en 5-årig

Pin
+1
Send
Share
Send

Beton 5-årig tanke resulterer i nogle meget kreative, hvis ikke praktiske argumenter. For eksempel kan et barn, der ikke ønsker at børste tænderne, sige: "Jeg kan ikke, min tandbørste sover." Hendes verden er fuld af magi, med levende genstande og nye ideer, der venter på at blive organiseret. Forældremyndighed en børnehaver giver mulighed for at opdage, hvordan dit barn tænker på verden, mens hun hjælper hende med at udvikle nye koncepter og tankestrategier.

Tanke

Et ungt barns tale afslører meget om, hvordan han mener. Selv om en typisk 5-årig er begyndt at forstå, at ikke alle ser verden som han gør, kan han stadig tænke på, at hans tanker og ønsker forårsager ting at ske. For eksempel kan han tage æren for tilføjelsen af ​​en ny søskende, fordi han ønskede en legekammerat, eller skylden sig til en familieudfordring som skilsmisse. Han kan også godt tro på magi og at hans legetøj lever, da hans fantasi sandsynligvis er mere udviklet end hans evne til at tænke logisk. En 5-årigs imaginære leg og selvtalende indikerer begge, at han ser og lærer meget om sociale interaktioner med hensyn til deres forhold til ham. Når han modnes, udvikler dit barn mere perspektiv om, hvordan han passer ind i familien og samfundet.

Begrundelse og problemløsning

Begrænsninger i en 5-årigs evne til at forstå flere attributter af ting, rudimentær forståelse af tid og en tendens til at se forandring som permanent resulterer ofte i overforenklet, undertiden magisk, ræsonnement og problemløsning. For eksempel kan et barn, der ønsker at fortsætte med at spille forbi sin sengetid, løse problemet ved at sige, at uret er brudt eller ligger, så hun ikke behøver at gå i seng. En enkelt ur er den afgørende faktor i sin sengetid, ikke hendes træthed, det faktum, at andre ure viser det er sengetid eller det faktum, at det er mørkt udenfor.

Konceptuel bevidsthed

Børnehavebørn erhverver hurtigt nye koncepter, herunder tidlig fonetisk forståelse og begyndelseslæsningsevne, emergente matteideer og symbolske tænkningskompetencer. Disse færdigheder repræsenterer dit barns voksende forståelse af verden. Men de fleste 5-årige begynder bare at tænke logisk og forstå abstrakte ideer. På grund af dette vil dit barn sandsynligvis søge aktive muligheder for at teste sine nye ideer og tankegang. For eksempel kan han godt lide at teste sin nye opdagelse, at nummeret han stopper fortæller ham, hvor mange der er af noget ved at tælle sæt legetøj og husholdningsgenstande. Da han bevæger sig tættere på 6 år, vil hans evne til at forstå ideer uden fysisk opleve dem udvide og udvikle sig mere fuldt ud.

Organisering og klassificering af oplysninger

Femårige bruger meget tid på at lære at organisere og sortere oplysninger i sæt. Men de har ofte svært ved at forstå flere funktioner. Som et barn forenkler de mange egenskaber ved et emne, hun søger at forstå, kan hun stole på en enkelt i stedet for at studere hele. Ud over problemer med overforenkling bestemmer man hvilke funktioner at fokusere på som den afgørende faktor repræsenterer en betydelig udfordring for de fleste børnehavebørn. For eksempel kan et 4-årigt barn, der er interesseret i dyr, bestemme, at pels er deres fremtrædende træk og afvise øgler, fisk og fugle som "dyr". Ved 5 kan hun forstå, at alle kæledyr, herunder løvløg og fisk, er dyr, men afviser bier, fordi de stikker. Spil og aktiviteter, der understreger flere beskrivende funktioner, såsom "I Spy" og "20 Questions," hjælper børn med at lære at genkende og værdsætte flere ting.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Barns motoriske utvikling (Februar 2020).