Levevis

Opvarmning: Elektrisk Vs. Propan

Pin
+1
Send
Share
Send

Propan er et kulbrintebrændstof, der almindeligvis opbevares som væske i trykbeholdere, og kan brændes for at producere varme. Elektriske varmeapparater kræver en stærk strømkilde, som f.eks. En stikkontakt, der er forsynet med hovedstrømnettet, for at forsyne tilstrækkelig elektricitet til at producere nyttig varme. Af denne grund benyttes elektriske varmeapparater sjældent i landdistrikter og udendørsindstillinger langt fra strømnettet - indstillinger, hvor en bærbar brændstofforsyning giver propan og lignende varmelegemer en klar brugervenlighed.

Brændstofbaseret opvarmning

Siden tidligere registreret historie har mennesker brugt kulbrintebaserede brændstoffer, som træ og kul, som en kilde til brændstof og varme. Mere moderne brændstoffer som olie, naturgas og propan er fortsættelser af dette paradigme, men kan styres på mere præcise måder at give finjusteret varmefordeling og anvendelse ved indendørsovne og digitale klimaanlæg.
Ligesom alle kulbrintebrændstoffer kan den ukorrekte forbrænding af propan indendørs producere fatale niveauer af kuliltegas.

Resistiv elvarme

Typiske elektriske varmeovne arbejder med princippet om elektrisk modstand. Elektrisk strøm går ind i varmeren fra stikkontakten og ledes gennem en filament. Varmeelementets filamenter modstår den elektriske strømning og bliver varme som følge heraf, så slip deres varme til det omkringliggende område, nogle gange med hjælp fra en ventilator.

Elektriske Varmepumper

En variation på elvarme er den moderne varmepumpe. Ved hjælp af opfindelsen af ​​kølemiddelkemikalier som Freon kan varmepumper bruge en elektrisk pumpe og kompressor til at tvinge kølemidlet til cyklisk at ændre fase fra gas til væske og derved absorbere og frigive varme. De fleste varmepumper bruger også fans til at tvinge bygningens luft forbi de opvarmede spoler og derefter blæse det gennem ventilationskanaler tilbage i rummene.
Varmepumper har en tendens til at fungere mest effektivt ved temperaturer over frysepunktet.

Moderne Propan Varme

Propan er blevet meget populært som en bærbar varmekilde til udendørsmænd, campister og andre, der bruger tid i indstillinger væk fra elkilder. Propanens høje energiindhold - over 21.000 BTU'er pr. Pund - og klar overførbarhed i håndholdte og større tanke gør det til en god mulighed for indstillinger, hvor vægten er til en præmie.
Virksomheder som Rinnai og Hamilton gør også indendørs propanovne, der fungerer på samme måde som naturgasovne i opvarmning af et hjem eller opholdsstue, mens udluftningsgassen udendørs udluftes.
I alle år siden 2000 viser US Energy Department-statistikkerne, at propan koster væsentligt mindre end elektricitet pr. Varmemængde.

Forstøvede luft-propanvarmere

Nogle producenter har fusioneret propan og elektrisk opvarmning til innovative bærbare og semi-bærbare tvungen luft propan varmeapparater. Anvendes ofte udendørs om vinteren, bruger disse systemer en elektrisk ventilator til at styre den varme luft, der produceres af en propanbrænder mod personer eller rum der har brug for varme. På grund af propanens høje energiindhold giver disse varmelegemer mere varme mere økonomisk end elektrisk opvarmning kunne give alene.

Moderne Elvarme

Endnu mindre bærbare elektriske varmeapparater kræver ofte mindst 1.000 til 1.500 watt strøm for effektivt at opvarme et lille rum, hvilket betyder, at en generator eller en netforsyning er normalt nødvendig for at bruge dem. Dette gør dem nyttige indendørs og i andre indstillinger, hvor propanbrændere udgør en uacceptabel risiko for brand eller CO-forgiftning. Modstandsdygtige elektriske varmeapparater kan blive dyre at køre, især afhængig af lokale elektriske hastigheder.
En fordel ved resistive elektriske varmeovne er, at de er enkle at bruge og flytte, og kræver ikke håndtering af brandfarlige brændstoffer.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Как правильно сделать газовую горелку на пропане и сжатом воздухе (Februar 2020).