Levevis

Anvendelse af citronsyre

Pin
+1
Send
Share
Send

Citronsyre er en naturligt forekommende syre, der primært findes i flere sorter af frugt og grøntsager, med citrusfrugter som citroner og limer indeholdende de højeste mængder. Denne organiske syre har mange anvendelser, herunder som et tilsætningsstof / konserveringsmiddel, ingrediens i kosmetiske produkter og som et kraftigt rengøringsmiddel. Citronsyre kan købes som et hvidt krystallinsk pulver.

Tilsætningsstof til fødevarer

Citronsyre kan findes i mange forskellige forarbejdede fødevarer og læskedrikke. Det er et effektivt organisk konserveringsmiddel, der kan findes på mad / drikke etiketter som "E330." Citronsyre har også en behagelig citrusfragment, der fungerer godt i sodavand.

Vandblødgøringsmiddel

Citronsyre kemiske egenskaber som en svag organisk syre gør det til et kraftigt vandblødgøringsmiddel. Det virker ved at nedbryde spormængderne af metal fundet i vand, hvilket gør det til et ideelt helt naturligt valg til behandling af hårdt vand.

Husholdningsrenser

Mange almindelige husholdningsrengøringsmidler, såsom køkken- og badeværelsessprøjter, indeholder en lille procentdel citronsyre for at hjælpe med at rense hårde vandflader og køkkenklemmer. Citrusagtig duft af syren er behagelig, så det fungerer godt som både en renere og en deodorizer. En almindelig brug af citronsaft er at bruge den til at rense hårdt vand og mineralforekomster fra brusedøre, dræn og toiletter.

Bad bomber

Du kan lave dine egne badebomber-svimmel, brusende sæbe / salt-ved at bruge citronsyre. Citronsyre er helt sikkert at bruge i badekarret. Den "Alka Seltzer-lignende" svampeffekt er forårsaget af citronsyren, der reagerer med vandet og andre ingredienser i bomben, såsom bagepulver, heksehasel og dufte.

Tæppe Cleaner

Anvendelse af en 10 procent farmaceutisk grade citronsyre til misfarvet tæpper kan hjælpe med at fjerne pletter, ifølge CarpetBuyersHandbook.com. Faktisk bruger mange tæpperensningsfirmaer denne meget løsning til rengøring af tæpper i boliger og virksomheder.

Kosmetik

Citronsyre er en relativt almindelig ingrediens, der anvendes i kosmetiske produkter for at afbalancere pH-niveauerne. Ifølge CosmeticsDatabase.com kan små mængder citronsyre findes i shampoo, kropsvask, ansigtsrensere, neglelak, håndsæbe og andre kosmetiske produkter. Nogle mennesker kan være følsomme over for citronsyre, så pas på, når der anvendes et kosmetisk produkt, der indeholder syren.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Syre - base teorier og reaksjoner (Februar 2020).