Levevis

Betydningen af ​​verbal og ikke-verbal kommunikation

Pin
+1
Send
Share
Send

Mennesker er pakkedyr. Vores forfædre jagede og samlet som en kollektiv, afhængig af hinanden for beskyttelse, næring og ledsagelse. Vores succes som en art og som enkeltpersoner afhænger af vores evne til effektivt at kommunikere, både verbalt og ikke-verbalt. Verbal og ikke-verbal kommunikation formidler vores interaktioner med andre i forretnings- og interpersonelle relationer, såvel som vores økonomiske og personlige succes og vores fysiske og psykiske velbefindende. At forstå de forskellige aspekter af verbal og ikke-verbal kommunikation og de vigtige roller, de spiller i vores interaktioner med andre, er det første skridt til at forbedre positiv kommunikation og nærende relationer.

Hvad er verbal kommunikation?

Verbal kommunikation omfatter enhver form for kommunikation, der involverer ord, talt, skrevet eller underskrevet. Samtalen vi har med vores kollega til frokost, morgennyhederne eller sportssiden, vi læser om morgenen - selv den tekstbesked, du sender til din ægtefælle, der fortæller ham at afhente noget mælk, er en form for verbal kommunikation. Vores evne til at kommunikere med et sprog, der er baseret på et organiseret ordsystem, snarere end blot lyde, er, hvad der skiller os fra lavere arter. Ikke alene har vi sprog, men vi har også den teknologi, der gør det muligt for os at kommunikere med hinanden uanset fysisk afstand.

Hvorfor er verbal kommunikation vigtig?

Vi bruger verbal kommunikation til at informere, om det er at informere andre om vores behov eller at formidle viden. Afklaring er et centralt element i verbal kommunikation. Ofte formulerer vi os ikke klart, eller vores ord eller handlinger er misforstået. Verbal kommunikation hjælper med at afklare misforståelser og giver manglende information.

Vi kan bruge verbal kommunikation til at rette en forkert. Kraften i ordene "Undskyld," er ofte mere effektiv end en handling. Verbal kommunikation kan også bruges som overbevisningsværktøj. Det skaber mulighed for debat, stimulerer tanke og kreativitet, og uddyber og skaber nye relationer. Robert M. Krauss i artiklen "The Psychology of Verbal Communication", offentliggjort i Den Internationale Encyklopædi for Sociale og Behavioral Sciences i 2002, forklarer: "En artes overlevelse afhænger kritisk af dets evne til at kommunikere effektivt og kvaliteten af dets sociale liv bestemmes i høj grad af, hvordan og hvad det kan kommunikere. "

Hvad er ikke-verbal kommunikation?

Verbal kommunikation sameksisterer sammen med ikke-verbal kommunikation, som kan påvirke folks opfattelser og udvekslinger på subtile men betydelige måder. Ikke-verbal kommunikation omfatter kropssprog, såsom bevægelser, ansigtsudtryk, øjenkontakt og kropsholdning. Touch er en ikke-verbal kommunikation, som ikke kun angiver en persons følelser eller niveau af komfort, men også illustrerer personlighedskarakteristika. Et fast håndtryk eller varmt kram angiver noget meget andet end en løs klappe på bagsiden eller et skævt håndtryk gør. Lyden af ​​vores stemme, herunder tonehøjde, tone og lydstyrke er også former for ikke-verbal kommunikation. Betydningen bag andres ord er ofte helt anderledes end den bogstavelige oversættelse, som det ses i tilfælde af sarkasme og hån. De tøj, vi har på, og den måde, hvorpå vi designer vores beboelsesrum, er også former for ikke-verbal kommunikation, der ofte formidler folks domme om andre, uanset om opfattelserne er sande eller ej.

Hvorfor er ikke-verbal kommunikation vigtig?

Tænk på hvor mange relationer der starter med en mand og kvinde, der gør øjenkontakt på tværs af et overfyldt rum. En legende blink har tendens til at være mere effektiv end en velovervejet pick-up-line. Michael Argyle identificerer i sine bog "Bodily Communication" fem hovedfunktioner af ikke-verbal kommunikation: at udtrykke følelser, kommunikere interpersonelle relationer, understøtte verbal interaktion, afspejle personlighed og udføre ritualer, såsom hilsner og farvel. Edward G. Wertheim, Ph.D., beskriver i sit papir, "Vigtigheden af ​​effektiv kommunikation", hvordan ikke-verbal kommunikation interagerer med verbal kommunikation. Vi kan forstærke, modsætte os, erstatte, supplere eller understrege vores verbale kommunikation med ikke-verbale tegn som fx gestus, udtryk og vokalbøjning. Undgå øjenkontakt, når vi fortæller nogen, vi elsker dem, kommunikerer noget langt anderledes end talte ord, ligesom et lyst smil, når vi siger tillykke, styrker oprigtigheden af ​​vores ord.

Sådan forbedrer du verbal og ikke-verbal kommunikation

Verbal kommunikation forbedres, når en person er en effektiv lytter. Lytning betyder ikke blot at høre; det nødvendiggør forståelse for en anden persons synspunkt. Tag dig tid til at tænke, før du taler for at sikre, at du formulerer dig tydeligt. Lad andre interjectere og have gulvet. Tillad tid til refleksion om emnet ved hånden.

At se på andres kroppssprog, ansigtsudtryk og intonationer og være bevidste om din egen fysiske og følelser kan forbedre ikke-verbal kommunikation. Optag dig selv med både et videokamera og en lydoptager for at se, hvordan du kommunikerer ikke-verbalt. Er dine gestus, der passer til dine ord, eller giver væk hvad du virkelig tænker? At være opmærksom på, hvad vi siger, og hvordan vi siger det er det første skridt til succesfuld kommunikation. Evnen til hurtigt at tilpasse sig situationen og form for kommunikation ved hånden er en færdighed, som folk fortsætter med at finpudse i livet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Kommunikasjon (Februar 2020).