Sundhed

Virkninger af zink på blodtryk

Pin
+1
Send
Share
Send

Zink er et metal sporelement, der er nødvendigt for menneskers sundhed i meget små mængder. Hvis du har for meget eller for lidt zink i din krop, kan det smide forskellige kropssystemer ud af balance, herunder din krops evne til at opretholde normalt blodtryk. Tal med din læge om zink for at sikre, at du får nok, men ikke så meget, at du udvikler zinktoksicitet.

Zinkmangel

Hvis der ikke er nok zink til at cirkulere gennem hele blodbanen, kan dit blodtryk stige, ifølge et studie fra 2005, der blev offentliggjort i tidsskriftet "Pediatrisk forskning." Forskere opdagede, at selv en mild zinkmangel kan have en betydelig indvirkning på arterielt blodtryk. At have en zinkmangel, mens du er ung og din krop stadig vokser, kan øge risikoen for at udvikle kardiovaskulær sygdom senere i livet.

Overskydende zink

Selvom du har en zinkmangel kan beskadige dit kardiovaskulære system, kan overskydende zink også hæve dit blodtryk. I en undersøgelse fra 2004, der blev offentliggjort i "Journal of Hypertension", opdagede forskere, at overskydende zinkindtagelse påvirker systolisk blodtryk og gennemsnitligt arterielt tryk. Forskerne konkluderer, at at få for meget zink i din kost kan forårsage en hypertensive tilstand ved at øge det oxidative stress, der er anbragt på dine arterier.

Zink og kobber

Zink interagerer med andre mineraler, især kobber, for at påvirke blodtrykket, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Trace Elements in Medicine and Biology." I denne undersøgelse viste sig zink og kobber at være indbyrdes forbundne, og når disse to mineraler er ude af synkronisering med hinanden, påvirkes blodtrykket negativt. Forskerne siger, at ubalancer mellem zink og kobber i din krop kan være forbundet med en øget risiko for hypertension eller højt blodtryk.

Zink Anbefalinger

Fordi en zinkmangel eller overskydende zink kan have negative virkninger på dit blodtryk, er det vigtigt at sikre, at du får den rigtige mængde zink i din kost. Den anbefalede kosttilskud eller RDA for zink hos voksne mænd er 11 mg dagligt, mens voksne kvinder kræver 8 mg. Den mængde zink du behøver afhænger imidlertid af forskellige faktorer, herunder alder, sygdom og graviditet. Tal med din læge, før du tager zinktilskud til sundhed.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Электронные сигареты. Канцерогены, рак, риски, побочные эффекты. Последние научные данные (Februar 2020).