Levevis

Ulemperne ved automatiske tellermaskiner

Pin
+1
Send
Share
Send

I USA er der ca. 400.000 automatiske (eller automatiserede) tellermaskiner, også kendt som pengeautomater. ATM'en blev perfektioneret af Luther George Simjian, en New York opfinder, der overbeviste en bybank i 1930'erne om, at øjeblikkelig check indbetaling fra lokale arbejdere ville være en fordel for banken. Forsøget varede kun seks måneder på grund af manglende interesse for den generelle arbejdende befolkning. Den moderne ATM blev først brugt i London i 1967, før brugen eksploderede i 1980'erne. Økonomer spekulerer på, at faldet i antallet og brugen af ​​maskinerne de seneste år er relateret til øgede pengeautomater.

Svig

Potentialet for identitetstyveri er en stor ulempe forbundet med automatiske tellermaskiner. Bedragerige kortlæsere, kaldet skummere, placeres over den autentiske læseren for at overføre tal og koder til nærliggende tyve. Spion kameraer bruges også af password voyeurs til at indsamle adgangskoder. Tabte adgangskort er et andet potentiale for bedrageri. Federal Trade Commission udtaler, at folk ikke er ansvarlige for uautoriseret brug af et kort, hvis det rapporteres straks. Hvis tabet ikke bliver bemærket med det samme, kan forbrugerne miste alle midler på en konto, hvis der ikke gives meddelelse, før pengeoverførsler foretages. Ukorrekte tilbagetrækninger noteret på månedlige udsagn skal rapporteres, ellers er forbrugerne ansvarlige for beløbene, selv når de fjernes på svigagtig måde, ifølge US Federal Trade Commission.

Tyveri

Hæveautomater er en magnet til nem tyveri. Røvere er garanteret kontanter fra forbrugere, der besøger pengeautomaterne. Selvom ATM-røverier ikke er almindelige (kun ét angreb i hver 2,5 millioner transaktioner), rapporterer det amerikanske justitsministerium (DOJ) ifølge Californien Bankindustrien, at ca. 15 procent af de mennesker, der er angrebet og røvet på ATM-stationer, bliver dræbt eller såret. DOJ hævder, at det gennemsnitlige tab er mellem $ 100 og $ 200.

Fiscal Planning Issues

Som en sikkerhedsforanstaltning opregner mange pengeautomater kun indbetalings- eller tilbagetagelsesbeløbet og udelader saldoen fra kontoen. Personer, der bruger en pengeautomat til hyppige banker, bliver ikke informeret om det samlede beløb i kontoen, når midler trækkes tilbage eller deponeres, i modsætning til traditionel kontrol, der giver et register for at opretholde en løbende konto for saldoen. Denne mangel på optagelse gør det muligt for nogle kunder at overdrage konti og tilføje sanktioner.

Operation Problemer

Pengeautomater placeret i travle steder kan ikke have tilstrækkelige midler til travle ferie weekender, når et stort antal mennesker tager penge ud. De fleste maskiner kræver konvolutter til at deponere checks og kontanter, og disse kan også være mangelfulde og forhindre kunder i at deponere penge. Beskadigede maskiner forlader bankklienten uden andet alternativ i løbet af ikke-banktimer.

Bankgebyrer

Som bankkonsolidering fortsætter, færre virksomheder ejer pengeautomater, og de begrænser adgangen til automatiseret bankvirksomhed. US Senator John Kerry siger, at to banker, Fleet Bank og BankBoston, driver næsten to tredjedele af alle pengeautomaterne i New England. Dette monopol reducerer konkurrencen. Kerry advarer om, at "beslutningstagere bør være opmærksomme på den kapacitet, som ATM-tillæg bliver mere udbredt." Tillid til automatiske tellermaskiner til personlig bankvirksomhed betyder stigninger i bankgebyrer. De fleste banker tillader et ubegrænset antal udbetalinger fra samme systemautomater, men opkræver et gebyr på mellem $ 2 og $ 5 for udbetalinger fra maskiner uden for systemet.

Pin
+1
Send
Share
Send