Levevis

Oplysninger, der er nødvendige for en kreditcheck

Pin
+1
Send
Share
Send

En kreditcheck bruges til at bestemme andres kreditværdighed. En kreditcheck kan være så simpel som at få en ansøger FICO-score eller kreditværdighedsnummer eller så kompleks som at trække en fusioneret rapport fra alle tre kreditrapporteringsbureauer-Experian, TransUnion og Equifax. At vide, hvilke oplysninger der kræves for en kreditcheck, hjælper dig med at være forberedt, hvis du møder med en långiver eller virksomhed.

Udgivelse af oplysninger

For at nogen skal kunne foretage en komplet kreditkontrol på dig, skal de have din tilladelse. De fleste pengeinstitutter og virksomheder har kunder eller potentielle kunder at tegne frigivelse af informationsformularer. Hvis kreditcheck er en del af en forhåndsgodkendelsesproces for at skærmbilledet til et forudkvalificeret kredittilbud, kan virksomhederne gennemføre en delvis kreditkontrol uden din tilladelse. Hver gang en person eller virksomhed kører en kreditkontrol på dig, kaldes det en forespørgsel. De fleste forudscreenede kreditkontrol tæller ikke med din kredit score. Flere checks fra kreditkortselskaber eller långivere kan sænke din score.

CPR-nummer

En vigtig ting, der er nødvendig for en kreditcheck, er at have et gyldigt socialt sikkerhedsnummer. Dette er nødvendigt for at få adgang til din kredit rapport. Oplysningerne i rapporten kan indeholde din komplette kredit historie, tidligere adresser, tidligere arbejdsgivere og familiemedlemmer. Virksomheder kan spørge de tre kreditrapporteringsbureauer for at hente alle dine personlige oplysninger. Men uden et personnummer kan en kreditcheck kun vise upartisk eller unøjagtig information.

Adresse

At have den rigtige adresse vil sikre, at en kreditcheck trækker de rigtige oplysninger op. Mens kreditrapporten viser nuværende og tidligere adresser, kan oplysningerne være unøjagtige eller forældede. Denne check giver den person, der kører kreditcheck, mulighed for at krydstjekke og verificere oplysninger. Hvis oplysningerne er forkerte, skal der indgives en anmodning til kreditrapporteringsbureauet. En lille formular skal udfyldes med angivelse af adresseændringer.

Beskæftigelse

At give de virksomheder, der kører kreditcheck, nøjagtige beskæftigelsesoplysninger vil også vise sig gavnlige. Dette vil give dem mulighed for at se på din beskæftigelseshistorie for at se, hvor længe du var på hvert job. Det vil også give dem virksomhedens navne på dine tidligere arbejdsgivere, så de kan ringe til at foretage en referencekontrol.

Årsager til kreditcheck

Der er flere grunde til, at en kreditkontrol skulle udføres. Hovedårsagen er, når en ansøger ansøger om et kreditkort. Kreditkortselskabet vil indhente oplysninger fra ansøgeren gennem hans ansøgning og foretage en kreditkontrol. Utility og mobiltelefon selskaber vil også køre en kredit check for at bestemme kreditværdighed. Hvis ansøgeren har en lav kreditvurdering eller tidligere lovovertrædelser, domme eller forsinkede betalinger, har en virksomhed ret til at anmode om et sikkerhedsstillelse eller afvise service. Realkreditlån og billån kræver også en kreditkontrol inden udlån til nogen.

Pin
+1
Send
Share
Send