Levevis

Plastgenbrugsniveauer

Pin
+1
Send
Share
Send

Plast er et af de mest rigelige materialer, der er til rådighed i dag. Plast kan findes i poser, flasker, kopper, plader og meget mere. Det kan virke ret generisk, men der er faktisk syv forskellige niveauer af plast. Harpiksidentifikationskoderne blev frivilligt udviklet i 1988 af SPI, Plastics Industry Trade Organization. Disse niveauer bliver særlig vigtige under genanvendelse, fordi hver type plast kræver specifik genbrugspraksis. American Chemistry Council har udgivet et diagram der beskriver hvert af de syv niveauer, hvilket gør det forvirrende emne lettere at forstå. Niveauer er angivet på bunden af ​​alle produkter inde i en trekant. Dette system blev implementeret af fabrikanter for at gøre genanvendelsen enkel.

Niveau 1

Niveau 1 plast er betegnet med et nummer 1 inde i den fælles trekant med bogstaverne PET nedenfor. PET står for polyethylenterephthalat. Denne type plastik er klar og hård og er en god barriere for gas og fugt. Type 1 plast findes almindeligvis i drikkeflasker, mundskyllevand, fødevareburer og mikrovågbare beholdere. En artikel skrevet af John Holusha i New York Times bemærker denne type plast som den mest recirkulerede. Holusha nævner også, at PET er almindeligt genanvendt i applikationer som tæpper eller fiberfiller til soveposer.

Niveau 2

Niveau 2 plast er angivet med den traditionelle trekant med et nummer 2 indeni og bogstaverne HDPE nedenfor. HDPE angiver højdensitetspolyethylen. Denne type plastik anvendes i en bred vifte af produkter, herunder mælkekande, kosmetik, husholdningsrengøringsmidler, indkøbsposer og linerne i kornkasser. HDPE er meget kemisk resistent, hvilket gør det til en fremragende mulighed for emballering af mange af disse produkter. New York Times rapporterede, at type 2 plast ofte genbruges, selvom klare former er mere værdifulde og lettere at genbruge. Farvet emballage, selvom det er fremstillet af type 2 plast, er mere begrænset i genanvendelsen.

Niveau 3

Nummeret 3 inde i trekanten med bogstaverne PVC nedenfor angiver et niveau 3 plastik. PVC står for polyvinylchlorid. PVC er en meget almindelig form for plast, der anvendes i rør, sidespor, hegn, medicinsk slange og plastfolie til delikød. Plastik har den unikke evne til at blive inkorporeret i både stive og fleksible produkter, hvilket gør det til et glimrende valg for mange produkter.

Niveau 4

Niveau fire plast er angivet med et nummer 4 inde i den traditionelle trekant med bogstaverne LDPE nedenfor. LDPE står for lavdensitetspolyethylen. LDPE er både hård og fleksibel, hvilket gør det til en god mulighed for materialer, der kræver begge disse egenskaber. Populære produkter, der er lavet af LDPE, inkluderer squeezable condimentbeholdere, legetøj, skraldespand og beholderlåg. Lineær polyethylenplast med lav densitet, kendt som LLDPE, er også inkluderet i denne kategori.

Niveau 5

Plastik, der falder ind under denne kategori, vil have nummer 5 indeholdt i genbrugstrekanten og bogstaverne PP nedenfor. PP står for polypropylen. Dette er en meget almindelig type plast, der findes i produkter, som mange mennesker bruger regelmæssigt. Denne plastik har et særligt højt smeltepunkt, hvilket gør det gavnligt for beholdere med varmt fyldstof. Det bruges ofte til fremstilling af kasketter og lukninger til flasker, yoghurt og smørbeholdere og takeoutplader.

Niveau 6

En plastik med et nummer 6 inde i trekanten og bogstaverne PS nedenfor falder ind under denne kategori. PS indikerer polystyren. Dette er en anden alsidig plastik, der kan være både stiv og skummet. I sin generelle form er denne plast klar, hård og sprød og har et relativt lavt smeltepunkt. Denne plastik findes ofte i fødevareartikler, takeoutbeholdere, pakning af jordnødder og kødbakker. Ifølge New York Times er denne type plast mindre ønskelig for genbrugere, fordi den er mere end 90 procent luft.

Niveau 7

Dette endelige niveau af plast er betegnet med tallet syv inde i den traditionelle trekant med ordet OTHER nedenfor. Denne kategori er forbeholdt pakker, der er lavet med en harpiks, der ikke er de foregående seks eller er lavet med en kombination af harpikser. Fælles emner, der falder ind under denne kategori, er store 3 til 5 gallon genanvendelige vandflasker, ovnbagposer og specialemballage.

Pin
+1
Send
Share
Send