Levevis

Hvad er effektiv kommunikation?

Pin
+1
Send
Share
Send

Kommunikation er processen med at dele information, tanker og følelser mellem mennesker gennem tale, skrive eller kropssprog. Effektiv kommunikation udvider konceptet til at kræve, at transmitteret indhold modtages og forstås af en person på den måde, den var beregnet til. Formålet med effektiv kommunikation er at skabe en fælles opfattelse, ændre adfærd og indhente oplysninger.

komponenter

Effektiv kommunikation begynder med kodning eller evnen til at videresende en meddelelse på en klar og direkte måde, der gør det muligt for modtageren at afkode deres meddelelse korrekt, noterer MindTools.com-webstedet. Afkodning, en anden vigtig komponent i effektiv kommunikation, er også en færdighed, og det kræver, at modtageren sørger for, at han korrekt har hørt og forstået meddelelsen, der sendes. MindTools.com-webstedet siger, at nøglen til korrekt kodning af en besked er at kende dit publikum, mens aktiv lytning er påkrævet for korrekt at afkode en sendt besked.

Sammenhæng

I betragtning af sammenhængen i kommunikation forbedrer dens effektivitet. Konteksten tager hensyn til modtagerens alder, region, køn og intellektuelle evner. Når man f.eks. Taler til et grundskolebarn om vigtigheden af ​​at børste tænder, bør man vælge forskellige, udviklingsmæssigt passende ord og eksempler, når man diskuterer dette problem, end man ville, når man talte til en teenager eller en voksen.

Kropssprog

Kropssprog - også kendt som nonverbal kommunikation - kropssproget omfatter kropsholdning, hånd- og armposition, øjenkontakt og ansigtsudtryk. Kropssprog, der er i overensstemmelse med verbalt indhold, forbedrer forståelsen, mens krops sprog, der er uforeneligt med det der siges, skaber forvirring om den virkelige besked. For eksempel kan nogen sige: "Jeg vil virkelig høre din mening om dette," men hvis personen kigger væk, har armene foldet eller er tydeligt distraheret, vil hans kropssprog kommunikere en helt anden besked.

Interferens

Følelser kan forstyrre effektiv kommunikation. Hvis afsenderen er vred, kan hans evne til at sende effektive meddelelser blive negativt påvirket. På samme måde, hvis modtageren er forstyrret eller uenig i meddelelsen eller afsenderen, kan han høre noget andet, hvad afsenderen havde til hensigt. I betragtning af følelser er sproglige og konceptuelle barrierer afgørende for effektiv kommunikation.

Adressering Barrierer

MindTools.com-webstedet antyder, at det er vigtigt at adressere og fjerne eventuelle hindringer for effektiv kommunikation, såsom lange eller uorganiserede meddelelser eller tilbyde for meget information ad gangen. Det anbefales, at der tages hensyn til andres tid til at give mulighed for mere kortfattet og direkte meddelelse. Kulturel kompetence og evnen til at levere din besked til forskellige typer mennesker vil også hjælpe med at kommunikere budskaber effektivt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Hva er kommunikasjon (Februar 2020).