Sundhed

Sådan behandler du en anden gradbrænding

Pin
+1
Send
Share
Send

En anden grad brænder når gennem epidermis for at skade dermis nedenfor. Hvis den anden grad brænder er over et lille område, mindre end tre inches i diameter, kan førstehjælp udføres hjemme, forklarer MayoClinic.com. For anden graders forbrændinger, der dækker et stort plaster af hud eller forbrændinger over flere områder af kroppen, er nødhjælp nødvendig for at behandle forbrændingen korrekt.

Trin 1

Identificer graden og størrelsen af ​​brændingen. Anden grad brænder kan identificeres ved at bemærke, at brænden har udviklet blærer og er meget smertefuldt. Huden bliver typisk rød og splotchy, og området kan svulme.

Trin 2

Vask dine hænder, inden du forsøger at få hjælp til førstehjælp i anden grad, at brænde. Håndvask forhindrer udsættelse for forbrænding til snavs, snavs eller bakterier.

Trin 3

Placer det brændte område under køligt vand - ikke koldt vand - i 10 til 15 minutter. Soaking området i køligt vand eller ved hjælp af en kølig komprimering er også i orden, hvis området er svært at nedsænke i rindende vand.

Trin 4

Anbring en steril gazeforbindelse løst over forbrændingen. Sæt eller bånd bandagen løst for at forhindre, at den holder sig fast i brændingen.

Trin 5

Tag et aspirin, ibuprofen, naproxen eller acetaminophen for at lette smerten. Alle disse er tilgængelige i disken på apoteker og apoteker.

Trin 6

Forlad brænderen alene i 24 timer, inden du ændrer dressingen eller kontrollerer såret. Fjernelse af bandagen gentagne gange kan udsætte området for yderligere skade og infektion.

Trin 7

Skift bandagen dagligt og kontroller det brændte område ved hver forandring for at se efter tegn på infektion. Rødme, hævelse eller pus kan indikere, at såret er blevet smittet. Hvis du bemærker nogen af ​​disse symptomer, skal du kontakte en læge for at få infektionen behandlet. Hvis bandagen stikker til forbrændingen, kan du først sænke den i køligt vand for at frigøre det, før du prøver at fjerne det.

Trin 8

Brug solcreme på området hver gang du går ud i solen i mindst et år efter den oprindelige skade. Et tidligere brændt område forbliver særligt følsomt for sollys i flere måneder efter at det er helet.

Ting du skal bruge

  • Koldt vand
  • Gauze bandage

Tips

  • Du kan forvente, at en lille anden grad brænder for at helbrede inden for 10 dage til tre uger, ifølge Penn State.

Advarsler

  • Brug ikke salver eller cremer ved forbrændingen, medmindre lægen instruerer det. Anvend heller ikke smør til det brændte område. Cremer, salver og smør kan alle forårsage infektion i en forbrænding. Undgå at bryde blærer, der dannes, for at undgå at indføre bakterier i området under blæren. Forsøg ikke at behandle en alvorlig forbrænding derhjemme. Hvis brændingen er større end tre inches i diameter, skal du gå til et hospital i stedet.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: The power of vulnerability | Brené Brown (April 2020).