Mode

Er der nogen risici forbundet med paraben?

Pin
+1
Send
Share
Send

Parabener er en klasse af menneskeskabte kemikalier, der anvendes til fremstilling af en lang række kosmetiske og personlig plejeprodukter, herunder makeup, fugtighedscreme, barberingsgeler, shampooer, personlige smøremidler og spraybrændeprodukter. Bekymringer om de potentielle sundhedsrisici for parabener begyndte at dukke op i 2004, da en undersøgelse foreslog, at de kan øge risikoen for brystkræft, hvilket fører til, at nogle organisationer forsvarer deres udbredt anvendelse.

Fungere

Parabener bevare kosmetik og personlig plejeprodukter ved at holde bakterier, skimmel og svampe i skak. I 2010 var parabener de mest anvendte konserveringsmidler i personlige plejeprodukter, ifølge U.S. Food and Drug Administration. Deres overlegne konserveringsegenskaber og lave omkostninger forklarer deres udbredt anvendelse, siger Cal Baier-Anderson, Ph.D., en sundhedsforsker med Environmental Defense Fund i Washington, D.C.

Brystkræftrisici

En undersøgelse fra 2004, der blev offentliggjort i "Journal of Applied Toxicology", fandt parabener i brysttumorer hos kvinder med brystkræft. Dette er et problem, fordi studier har vist, at parabener har svage østrogenlignende egenskaber, og østrogen er kendt for at spille en rolle i brystkræft, rapporterer det amerikanske kræftforening. "Selvom det ikke har vist sig, at parabener forårsager brystkræft, er der en mulighed for, at de kunne," siger Baier-Anderson.

Andre risici

Virkningen af ​​parabener på det reproduktive sygesystem er blevet undersøgt hos mus. Et japansk studie fra 2002, der blev offentliggjort i "Toxicology Archives", viste, at parabener reducerede sædceller i hanmus. Parabener har også været forbundet med hudkræft; paraben påført hud, der blev udsat for sollys forårsaget ændringer i epidermis celler, der kan føre til hudkræft, foreslår et 2006 japansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Toksikologi."

Sikkerhedsundersøgelser

FDA deltog i en vurdering af parabolernes sikkerhed ved en gruppe kaldet Cosmetic Ingredient Review i 1984 og i en revurdering i 2005. FDA er et ikke-stemmeberettiget medlem af Cosmetic Ingredient Review. Begge vurderinger konkluderede, at parabener ikke udgør nogen sundhedsrisiko på grund af de lave doser, der anvendes i forbrugerprodukter og minimal østrogenlignende egenskaber. Fra juni 2010 mener FDA, at parabener i kosmetik og personlig plejeprodukter er sikre for forbrugerne. Agenturet vil fortsat gennemgå eventuelle nye data vedrørende parabens sikkerhed. Desuden hævder det amerikanske kræftforening fra 2013, at der ikke er nogen klar sundhedsrisiko fra parabener i fødevarer, stoffer, kosmetik og hudplejeprodukter. "

Undgår paraben

Parabener i forbrugerprodukter er nemme at identificere, fordi alle ingredienser skal anføres på etiketten. Hvis du er bekymret for parabener, skal du kigge efter ingredienser, der slutter med ordet paraben, såsom methylparaben, butylparaben, propylparaben og benzylparaben. De er normalt tæt på bunden af ​​ingredienslisten, bemærker Baier-Anderson. I 2009 begyndte nogle virksomheder frivilligt at fjerne paraben fra deres produkter på grund af forbrugernes bekymringer. Produkter fremstillet uden parabener angiver normalt "parabenfri" på emballagen.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: 10 Alimentos Que Engordan Más De Lo Que Crees (April 2020).