Mad og drikke

Acacia Fiber Powder Information

Pin
+1
Send
Share
Send

Acacia fiber er afledt af acacia gummi eller gummi arabisk, en klæbrig saft produceret af Acacia senegal eller Acacia seyal træ. Acacia fiberpulver er skabt ved høstning, tørring og slibning af denne tyggegummi i et fint pulver. Acacia gummi er meget høj i opløselig fiber og som sådan bruges ofte enten som et tilsætningsstof eller kosttilskud for at øge fiberindtaget.

Kostpåvirkning

Acacia fiberpulver opløses let i vand og er både celiac- og diabetes-venlig. Ifølge Hannu Salovaara og kolleger er acacia fiber særlig effektiv til at hjælpe med at regulere glykæmisk respons, eller den hastighed, hvormed kulhydrater fordøjes og frigives i blodbanen. Denne nonfat fiber danner en gel i fordøjelseskanalen, hvilket resulterer i mere gradvis fordøjelse af fedt og kulhydrater. Dette hjælper med at tilføre masse og blødhed til afføring, fremme regelmæssige, sunde tarmfunktioner, mens du hjælper dig til at føle dig fuld i længere perioder.

Virkning på kolesteroltal

Ligesom andre former for fiber hjælper acacia fiberpulver til at regulere kolesterolniveauer. Effektiv ved at sænke både det totale kolesterolniveau og LDL eller "dårlige" kolesterolniveauer hjælper acacia fiber med at fremme kardiovaskulær sundhed. Hanu Salovaara og kolleger noterer sig også, at ved at bremse nedbrydningen og absorptionen af ​​kulhydrater i blodstrømmen hjælper acacia fiber med at regulere og forhindre potentielt skadelige udsving i blodtrykket.

Vægtkontrol

Bortset fra at bidrage til følelser af fylde og bidrage til at forbedre regelmæssigheden, kan acaciapulver bidrage til at reducere vægten. I en undersøgelse fra 2008 ved universitetet i Bologna, Italien, testede Mauro Bortolotti og kolleger denne ide ved at tilføje en række forskellige typer fibre til kostvaner hos mennesker, der forsøgte at tabe sig. Disse forskere fandt, at acacia fiber, i modsætning til andre typer fibre, hjalp med at konsekvent og væsentligt reducere body mass index uden at forårsage tarm ubehag. Desuden fandt disse forskere acacia at være mere velsmagende end andre typer fibre, hvilket tyder på, at det kan være et ideelt langsigtet kosttilskud.

Virkninger på tarmhygiejne

Som nævnt af Hannu Salovaara og kolleger, er acacia fiber effektiv til at reducere både forstoppelse og diarré og kan bruges til at lindre symptomerne på irritabel tarmsyndrom. Gæringen af ​​acacia fiber i tarmene resulterer i produktion af bakterier, der er gavnlige for tarmhelsen og kan bidrage til at reducere risikoen for tyktarmskræft. Som bemærket af Mauro Bortolotti og kolleger, resulterer denne fermentation ikke i fremstilling af ubehagelige tarmgasser, en tilstand kendt som "meteorisme", der almindeligvis er forbundet med andre former for opløselig fiber.

Risici

Der er nogle risici forbundet med at supplere din diæt med akaciepulver. Selvom det generelt er sikkert, kan en lille procentdel af mennesker opleve en allergisk reaktion på acacia fiber. Bulkegenskaben af ​​acacia fiber kan resultere i signifikante blokeringer i spiserøret, mave eller tarm, hvis de indtages overdrevent eller uden tilstrækkeligt vand. Desuden kan acacia fiber reagere negativt med visse typer medicin. Som sådan bør tilsætningen af ​​acacia fiber til din kost gradvist og med forsigtighed kontaktes. Som med enhver form for tilskud, bør du konsultere din læge, før du tilføjer acacia fiber til din kost.

Pin
+1
Send
Share
Send