Vægtstyring

Bivirkninger af mavehæftning

Pin
+1
Send
Share
Send

Du spiser for meget, og du vejer for meget. Så du går til lægen, og han foreslår at få dig til at spise mindre og tabe sig, at han hæver en god del af din mave og gør din nye mave om en valnøds størrelse. Han fortæller dig at han kan fjerne din tyndtarme fra hvor den tidligere var vedhæftet og sy den på din nye mindre mave. Men ingen løfter om, om tingene kommer til at fungere som de plejede. Lyder som et mareridt? Velkommen til verden af ​​gastrisk bypass, tidligere kendt som mavehæftning. Gastrisk bypassoperation kan være alvorlig. Det er fordi det er. Det anbefales generelt ikke til alle, der ikke er morbidt overvægtige, og der er mange bivirkninger.

Generelt accepterede bivirkninger

Gastrisk bypass kirurgi er ikke en typisk in-and-out procedure. For folk der plejede at spise for meget og vægt for meget, vil meget vægt blive skuret på meget kort tid. Vægttabet vil blive betragtet som den vigtigste effekt af gastrisk bypass. Med det har du typiske smerter og smerter sammen med hårtab, tør hud, forandringer i humør og følelse af at være kold og / eller træt.

Positive bivirkninger

Den, der sagde gastrisk bypass-operation var alt dårligt? Udover at få en ny lejekontrakt på livet med et snart-til-tyndere chassis, er der andre måder at pludselige vægttab kan gavne dit helbred. Lavere blodtryk og kolesteroltal er til at begynde med. Og hvis din vægt bringer dig til randen af ​​starten af ​​type 2 diabetes, faldt din risiko for det bare også. Dette er nogle af biggiesne, og du kan klare dem med en reduktion i gas og færre problemer med at sove. Muligvis er den største gavnlige bivirkning af alle, at fra alle disse andre fordele har din risiko for hjertesygdom bare taget en nøsive også.

Negativ bivirkning

Selvfølgelig med større operation kommer store risici. De positive bivirkninger af gastrisk bypass-kirurgi ville ikke være det samme, hvis du ikke havde negativerne til at gå sammen med dem. Den største blandt de negative bivirkninger er selvfølgelig døden. Ifølge Mayo Clinic resulterer en ud af hver 200 gastrisk bypasser i patientens død. Nogle gange kan hæftene lekke, og du kan få brug for akut operation for at løse lækagen. Lejlighedsvis kan du få en brokk i snittet. Dette kræver også en anden operation. Så er der indsnævring af åbningen mellem maven og den nybundne tarm. Endnu engang sandsynlig kirurgi. Og sidst, men ikke mindst, dumping syndrom. Det er her, hvor indholdet af din nye mave i valnødstørrelsen bevæger sig for stor gennem din nybundne tyndtarme. Komplikationer omfatter opkastning, diarré og sved.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Cutting through fear: Dan Meyer at TEDxMaastricht (Marts 2020).