Parenting

Øvelser at få en baby i rette stilling under graviditeten

Pin
+1
Send
Share
Send

I løbet af den 34. graviditets uge har de fleste babyer flyttet ind i en nedadgående stilling som forberedelse til levering. Nogle gør det dog ikke. Børn, der er placeret fødder eller skinker ned i livmoderen, kaldes "breech babyer." Børn, der ligger sidelæns i livmoderen, kaldes "tværgående" babyer. På nogen måde kan en vaginal afgivelse af disse babyer være ekstremt kompliceret, hvis de ikke bevæger sig ind i den rigtige nedeposition. Visse øvelser kan hjælpe barnet til at komme i den rigtige stilling, men for din sikkerhed og din babys godkendelse skal du få din fødselslæge eller jordemoder godkendt, inden du prøver nogen af ​​dem.

Korrekt position

Den ideelle position til levering er at have babyen nedad i livmoderen, opad. Dette er den bedste position, fordi barnets hoved er den største og fasteste del af kroppen for at passere gennem fødselskanalen. Når hovedet forlader kroppen, strækker det livmoderhalsen, hvilket gør det lettere for resten af ​​kroppen at følge. Men hvis de mere smalle dele af babyens krop kommer ud først, kan livmoderhalsen ikke være passende udspændt for at tillade let passage af barnets hoved, hvilket kan bringe barnet i fare. Hvis din forfaldsdato nærmer sig hurtigt, og din baby stadig ikke er på hovedet, kan din læge diskutere planlægning af et kejsersnit for at levere din baby.

Breech Baby

En af de mest kendte øvelser til at dreje en breech baby kaldes "breech tilt." For at udføre breech tilt, prop en strygebræt i en lav vinkel mod en sofa eller stol. Sørg for, at bordet er robust og sikkert. Spørg et familiemedlem til at hjælpe dig med at ligge på bordet med hovedet nede og dine fødder op på bordet. Når du har fundet din balance, skal du massere din mave i en nedadgående cirkelbevægelse og visualisere babyen, der vender nedad. Du kan også få et familiemedlem eller en ven til at tale med barnet gennem et paprør placeret tæt på din offentlige ben, hvilket kan opmuntre barnet til at vende i retning af stemmen. En pose frosne grøntsager indpakket i et tyndt håndklæde og placeret tæt på barnets hoved kan få det til at vende sig væk fra kulden. Webstedet "Spinning Babies" anbefaler at ligge på bordet i op til 20 minutter ad gangen, tre gange dagligt.

Transversale-Lie Baby

Den fremadrettede inversionsposition kan hjælpe med at slå både en tværgående liggende baby og en breech baby, ifølge SpinningBabies.com. Med en ven eller et familiemedlem, der hjælper med at støtte dig, skal du knælle på kanten af ​​en sofa og langsomt læne sig fremad, indtil dine underarme hviler på gulvet foran dig. Dine hofter og knæ bør være ca. 10-20 inches over dine arme og skuldre, og din mave skal hænge ud af sofaen. Slap af din mave, nakke og hoved. Hold positionen i 30 til 60 sekunder. Så krybe langsomt ud af sofaen, bringe et knæ ned og derefter den anden. Sid dig op og tag vejret. Gentage. Øvelsen skal udføres to gange dagligt i flere på hinanden følgende dage.

Alternativer til motion

Hvis du efter nogle uger ikke har succes med øvelserne, skal du se på andre måder at dreje babyen på. Ved omkring 37 ugers graviditet kan din læge eller jordemoder foreslå at lave en ekstern cephalisk version, hvor en læge anvender pres på din mave for forsigtigt at dreje babyen. Ifølge ParentingWeekly.com har denne procedure en succesrate på 60 til 70 procent. Eller se en akupunktør, der kan anvende ultra-tynde, sterile nåle til bestemte punkter i din krop eller bruge moxibustion pinde til at opmuntre barnet til at vende.

Advarsel

Hvis du føler dig svimmel eller kvalme, eller oplever kramper, spotting eller sammentrækninger under disse øvelser, skal du straks stoppe, da du kan falde og skade dig selv eller barnet. Forsøg aldrig at dreje babyen med dine hænder, da du kan skade barnet alvorligt.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: MammaTV - Babyverden - Trening for gravide - Mage 11/12 (Marts 2020).