Mode

Gør CoQ10 kosttilskud forbedret hud?

Pin
+1
Send
Share
Send

Coenzym Q10 er en type antioxidant, der findes i hele kroppen, og din hud er en af ​​de mest rigelige kilder. Også kendt som ubiquinon og CoQ10, er coenzym Q10 blevet rost for dets evne til at beskytte såvel som at reparere huden. Coenzym Q10 fås i to former - orale kosttilskud og topiske præparater. Mens virkningen af ​​topiske præparater på huden er blevet mest undersøgt, tyder flere nyere undersøgelser på, at oral tilsætning også kan vise sig at være lige gavnlig for huden.

Hvad er coenzym Q10?

Coenzym Q10 er en antioxidant, som er en type forbindelse, som beskytter cellerne i din krop mod skade. Niveauet af coenzym Q10 i huden stiger fra barndom til voksenalder, toppe ved 20 til 30 år og reduceres derefter gradvist med alderen. Inden for huden er coenzym Q10 lokaliseret primært til det mest overfladiske lag af din hud, kendt som stratum corneum, og fungerer for at beskytte de dybere lag af huden mod skader forårsaget af ultraviolet A-lys. Eksponering for ultraviolet lys fremkalder skade på hudcellerne, der er ansvarlige for elasticitet. Denne skade kan manifesteres som rynker, hyperpigmentering, hånende hud eller endda kræftskader.

Coenzym Q10 Supplements

Coenzym Q10 kan findes i form af orale kosttilskud og topiske præparater. Ifølge italienske forskere kan samtidig anvendelse af orale coenzym Q10-tilskud og topiske præparater producere højere niveauer af coenzym Q10 i huden end de lokale preparater alene. Undersøgelsen, der blev offentliggjort i 2003 i "Biofactors", viste, at samtidig administration af orale kosttilskud, der indeholder coenzym Q10, E-vitamin og selen sammen med et topisk coenzym Q10-præparat, øger niveauerne af coenzym Q10 i stratum corneum. Anvendelse af det topiske præparat alene hævede niveauet af coenzym Q10 kun i talg, et olieagtigt stof produceret af talgkirtlerne i din hud. Denne undersøgelse antyder, at orale coenzym Q10-supplementer kan være mere effektive til at forøge niveauet af coenzym Q10 i huden selv end topiske præparater.

Virkning på huden

Oralt tilskud af coenzym Q10 kan være lige så effektivt som topiske præparater til reduktion af rynkefrekvens, ifølge et 2004-studie udført af Functional Food Research Labs og H & BC Research Labs. Undersøgelsen, offentliggjort i magazine "FOOD Style", viste, at oralt coenzym Q10-tilskud svarende til 60 mg om dagen reducerede rynkeområdet med 33 procent, rynkevolumen med 38 procent og en gennemsnitlig rynke dybde med 7 procent på blot to uger. Forfatterne af undersøgelsen bemærker, at disse resultater er sammenlignelige med andre undersøgelser gennemført på topiske præparater. Resultaterne er imidlertid begrænset af undersøgelsens størrelse, som bestod af kun otte kvindelige frivillige.

Anbefalet brug

Der er i øjeblikket ingen anbefalet indgangsværdi etableret for coenzym Q10; De fleste undersøgelser involverer dog doser hvor som helst fra 50 til 300 mg om dagen. I den tidligere nævnte undersøgelse i "FOOD Style" magasinet forbrugte deltagere i undersøgelsen 60 mg coenzym Q10 om dagen oralt. "Biofactors" -studiet involverede tilsætning af 50 mg coenzym Q10 om dagen oralt.

Advarsel

Almindelige bivirkninger af orale coenzym Q10 kosttilskud omfatter kvalme, diarré, ubehagelig mave, opkastning, nedsat appetit, lavt blodtryk og hududslæt. Coenzym Q10 bør ikke tages, hvis du er gravid, plejer eller har lavt eller højt blodtryk. Coenzym Q10 kan interagere med flere lægemidler, herunder kemoterapi medicin, warfarin og blodtryk medicin.

Pin
+1
Send
Share
Send

Se videoen: Help Erectile Dysfunction with l'Citrulline (Februar 2020).