Mad og drikke

D-vitamin mangel med depression og angst

Pin
+1
Send
Share
Send

To tanker kommer ofte til at tænke på, når en person hører ordet "vitamin D": knoglesundhed og depression. Selv om det er almindeligt kendt, at vitamin D fra direkte sol eksponering kan hjælpe med at løfte en persons humør, skal man være forsigtig med ikke at antage, at det er behandling eller årsag til depression eller anden mental sundhedstilstand. Psykiske og fysiske helbredstilstande kan være så individualistiske som fingeraftryk. Så det er bedst ikke at antage, at vitamin D-mangel automatisk vil forårsage eller være et resultat af depression eller angst. Selv om D-vitamin er afgørende, er dets specifikke virkninger på mental sundhed endnu ikke bekræftet på den ene eller den anden måde (se ref 1).

Et billede af vitamin D

Den menneskelige krop bruger vitamin D næringsstoffer til at hjælpe med calcium absorption. Det kan også hjælpe med forebyggelse eller behandling af type 2 diabetes, kræft, multipel sklerose og flere medicinske tilstande (se ref 4). Direkte sollys hjælper kroppen med at producere D-vitamin, og det kan absorberes naturligt fra fødevarer som fede fisk, svampe, oste, lever og æggeblommer. Lavt indhold af D-vitamin kan forårsage, at knoglerne får smerter og musklerne føler sig svage. Hvis der er for meget D-vitamin i en persons blodbanen, kan den person føle sig træt, disorienteret, kvalme eller opleve et hurtigt hjerterytme.

Vitamin D og depression

Selv om utilstrækkelig D-vitaminindtagelse ikke automatisk angiver, at en person vil lide af depression, har man konstateret, at der mangler vitamin D at bidrage til symptomer relateret til depression (se ref 2). I et "PLoS One" -studie, der blev offentliggjort i september 2015, oplevede patienter med depression og mangel på D-vitamin flere symptomer på depression end dem med kun utilstrækkelige niveauer af D-vitamin. For eksempel ville disse patienter have vist sig at være mere triste, trætte , eller har flere problemer med at koncentrere sig end andre patienter. De kan også have mistet nydelse for ting, der plejede at give dem glæde. Men husk på, at disse personer var blevet indlagt på hospital med en diagnose af en nuværende episode af depression.

Vitamin D og angst

En person, der oplever angst, kan føle rastløshed, kvalme, opleve en forøget kropstemperatur eller finde sig selv til fidgeting. Det er forståeligt for en person, der oplever sådanne symptomer at søge hjælp fra et tilgængeligt næringsstof. Desværre eksisterer meget lidt forskning, der forklarer ethvert forhold mellem D-vitamin og angst. En undersøgelse offentliggjort af "PLoS One" i 2011 fandt ingen særskilte forskelle mellem unge voksne med et vitamin D-supplement i forhold til dem, der ikke var (se ref 3). Deres humør blev ikke ændret af D-vitamin.

Konklusion

Da symptomer for for meget eller for lidt D-vitamin ligner symptomer, der oplever dem med depression og / eller angst, er det forståeligt, hvorfor mange tror, ​​at der kan være en forbindelse mellem de tre. Undersøgelser viser, at D-vitamin kan bidrage til at forbedre stemningen for personer med depression, men der synes ikke at være noget forhold mellem D-vitamin og individer, der oplever angst. Hvis du oplever, at du oplever vedvarende symptomer på depression og / eller angst eller symptomer på lavt eller højt D-vitaminindhold, er det bedst at kontakte din læge eller psykisk rådgiver for at få en konsultation.

Pin
+1
Send
Share
Send